İlk yerel yerleştirme sonuçlarına göre 2019 yılı LGS kapsamında merkezi yerleştirme için toplam 439.419 öğrenci tercih yapmış ve 138.993 öğrenci tercihleri doğrultunda sınavlı okullara yerleştirilmiştir. Merkezi yerleştirme ile öğrenci an Anadu İmam Hatip Liseleri, Anadu Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadu Liseleri, Fen Liseleri ve Sosy Bilimler Liselerinin kontenjanları neredeyse tam duluk oranına ulaşmıştır. Tüm lise türleri ve programlarda sınavla öğrenci an okulların duluk oranları %97'nin üzerindedir. Özellikle Mesleki ve Teknik Anadu Liselerinin duluk oranları 2018 yılında %74 iken 2019 yılında %97 ve üzerine çıkmıştır. Yerel yerleştirme tercihi yapan öğrencilerden %95,10'u bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmiştir.

Amasya ilinde merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarına göre öğrencileri in %94,32' ü bir ortaöğretim kurumuna yerleşmiştir. Yerleştirme işlemleri 29 Temmuz - 2 Ağustos arasında Yerleştirmeye Esas 1. Nakil ve 5-8 Ağustos arasında Yerleştirmeye Esas 2. Nakil dönemlerinde devam edecektir. Bu iki dönemin ardından, herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler İl/İlçe Nakil Komisyonları tarafından yerleştirilecektir.

Sonuçları değerlendiren Amasya Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU, "Sonuçların öğrencileri i ve velileri i memnun ettiğini düşünüyorum. Bundan sonra eğitimcilerin işi öğrencileri in 21. Yüzyıl için gerekli becerilerle donanmış arak ortaöğretim düzeyindeki eğitimlerini tamamlamarını sağlamak ve yükseköğretim seviyesine hazırlamaktır. Yerleştirme sonuçlarının öğrencileri için hayırlı masını diliyorum." dedi.