05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 11:58

Karagöz; Şiddeti nefretle kınıyoruz

CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, Kadına yönelik yapılan şiddeti nefretle kınadığını belirterek, “Kadınlar öldürülüyor, çocuklar öldürülüyor, emekçiler öldürülüyor. Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiçbir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında.” dedi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 21-01-2020 22:22   Güncelleme : 21-01-2020 22:22
Karagöz; Şiddeti nefretle kınıyoruz

CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, Kadına yönelik yapılan şiddeti nefretle kınadığını belirterek, “Kadınlar öldürülüyor, çocuklar öldürülüyor, emekçiler öldürülüyor. Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz ayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiçbir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet tında.” dedi.

Daha yeni katledilen Emine Bulut’un vefatı, bugüne kadar cinayete kurban giden tüm kadınların çığlığıydı aslında. Kızının “Anne lütfen ölme” sözleriyle toplumun vicdanı bir kez daha derinden yaramıştır. Ölmek istemeyen bir kadının feryadını, hayatı boyunca o anları unutmayacak çocuğun yvarışını tüm Türkiye izledi. Bizler Her zaman Şiddetle mücadelede kadın ve çocukların yanındayız, maya devam edeceğiz. dedi
Karagöz, Emine Bulut cinayetini izlerken kadının boşanma hakkına engel maya çışanları, kadın cinayetleri abartılıyor diyenleri, kadın cinayetlerini aztan sözleşme ve kanunları ortadan rmak isteyenleri aklınıza getirin. Cinayetlerle gerçekten mücadele etmek istiyorsak kadına karşı her türlü ayrımcılığı sonlandırmak, kadının boşanma hakkını, kadın özgürlüğünü savunmak zorundayız.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma kadın mücadelesinin örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert