İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası, Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş ve Amasya Şehit Gülin Mesleki ve Teknik Anadu Lisesi arasında okul-işletme işbirliği protokü imzandı.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen törende İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. Yöneticisi Hüseyin Alış ile Amasya Şehit Gülin Mesleki ve Teknik Anadu Lisesi Müdürü Koray Örs’ün katılımıyla protok metnine imzar atıldı.

Protok, elektrik-elektronik nojisi anı pano tesisatları ve monitörlüğü dı, met nojisi anı kaynakçılık dı ile makine nojisi anı tında bilgisayarlı makine imatı dlarında öğrenim gören öğrencilerin Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. ‘Eğitim Atölyesi’nde eğitim marının yanısıra üretim tesislerinde mesleki becerilerini geliştirmeleri ve belli sayıda öğrencinin uşturulacak kurul tarafından seçilerek istihdam edilmelerini içeriyor.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, "Protokün sanayicimizin en büyük sorunlarından biri an kifiye eleman ve ara eleman problemine çözüm sağlayacağına inanıyoruz. Şehrimiz için bir örnek acağını tahmin ettiğimiz bu protokün bir tarafında kurums yapısıyla, ar-ge çışmarıyla ve eğitime verdiği önem ile şehrimizin örnek firmarının en başında gelen Silverline, diğer tarafında ise Şehit Gülin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadu Lisesi yer acaktır” dedi.

Protokün öğrencilere işyerinde eğitim ve staj imkanı ile birlikte istihdam avantajı sağlayacağı gibi nik gelişmeleri de takip etme fırsatını da vereceğine değinen Murat Kırlangıç, “Bu protokle birlikte öğretmenlerimizin de eğitimi ve reel sektörle entegrasyonu sağlanmış acak. Öğretmenlerimiz sektördeki ve nojideki yenilikleri yakından inceleyip, kendilerini geliştirme imkanı bulacaklar. Bu protokün şehrimizde bir başlangıç masını diliyorum. Protokün hayat geçirilmesinde emeği an Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Şehit Gülin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadu Lisesine ve eğitim konunda deslerini esirgemeyen Silverline ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.