Amasya Milli Eğitim Müdürlüğünün geçen eğitim öğretim yılında lise mezunları için açtığı ücretsiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kurna katılan 450 öğrenciden 356'sı bir bölüme yerleşmeyi başardı.

İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, ekonomik durumu iyi mayanlar için açılan kurslara katılanlardan geçen eğitim öğretim döneminin sonunda tıp fakültelerine 12, hukuk fakültelerine 5, mühendislik fakültelerine 34, eczacılık fakültelerine 6, diş hekimliği fakültelerine 3 öğrenci gönderdiklerini açıkladı.

Hk Eğitim Merkezi bünyesinde 4 yıldır süren kurslarda her yıl başarı oranını artırdıklarını, geçen eğitim öğretim yılında üniversiteye yerleşme oranının yüzde 67 iken bu yıl yüzde 79'lara ulaştıklarına değinen Doç. Dr. Kösterelioğlu, “Geçen eğitim öğretim yılında 450 öğrenciden 356'sı bir bölüme yerleşmeyi başardı. Bu artış ilimizde kurs merkezinin tanınırlığını artırdı. Bu başarıda öğretmen arkadaşlarımızın tecrübelerini aktarmarı önemli r oynamaktadır. Bu kursların temel hedefi hem aileleri maddi külfetten kurtarmak hem de öğrencilerimizin sınava daha iyi hazırlanmasını sağlamak" dedi.

Kurs ücretsiz duğu için ailelerin önce ön yargıyla yaklaştığını fakat başarıyı görünce çocuklarını kursa kaydettirmek istediklerini anlatan Kösterelioğlu, şunları kaydetti; "Çocuğu üniversiteye yerleşen çoğu aile arayıp teşekkür ediyor. Başarının sırrı, öğrenci öğretmen uyumu. Öğretmenlerimiz kendini ispatlamış, işinde uzman tecrübeli kişiler. Öğrencilerimiz de buraya üniversite kazanma bilinciyle gelip tamamen konsantre şekilde hedefe yürüyor. Bugün tıp fakültesi, hukuk fakültesi, siyas bilimler fakültesi gibi saygıdeğer üniversite ve bölümler kazanmış öğrencilerle birlikteyiz. Onlara dediğimiz, kazandınız ama her şey bitmedi, hatta yeni başlıyor. Öğrencilerimize hayatta başarılı mak için her zaman kendilerini geliştirip donatmarını tavsiye ediyorum."

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Tuba Özata da, arkadaşlarının önerisiyle katıldığı kursta kendisine nulan imkanlar için teşekkür eden ise kendisine bu imkanı nanlara teşekkür etti.