İl Emt Müdürlüğümüze bağlı Asayiş Şubesi ekipleri, 6 kişilik dandırıcılık şebekesini leblebici ve simitçi kılığına girerek 4 aylık nik ve fiziki takip sonucu eş zamanlı düzenlenen şafak operasyonuyla yakadı.

Geçtiğimiz Nisan ayında telefonda kendisini savcı arak tanıtarak yaşlı bir yaşlı bir vatandaşımızı çeşitli tarihlerde 7 kez dandıran ve 200 bin TL değerinde parasını, 230 bin TL değerinde tın ve ziynet eşyasını poşet içerisinde an 2 kişi bahçıvan operasyonu kapsamında Merzifon ilçesi Ticaret Parkı'nda çüstü yakanmış ve mahkemece tutuklanmıştı.

Diğer şebeke üyelerinin tespiti amacıyla 4 ay boyunca İlimiz Emt Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Merzifon Asayiş Büro Amirliği ekiplerimizin nik çışmarı ve simitçi, leblebici kılığına girerek yaptıkları fiziki takip neticesinde 2'si Samn, 3'ü ise Şanlıurfa'nın Akçake ilçesinde ikamet eden 5 şebeke üyesi tespit edildi. Eş zamanlı yapılan şafak operasyonunda zanlılar yakanırken, ikametlerinde yapılan aramarda çta kullanıldığı değerlendirilen birçok telefon ve GSM hattı ile 1 adet telsiz ele geçirildi. Yakanarak ilimize getirilen şüpheliler emti işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.