05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 11:07

Gümüşhacıköy’de ‘Okul-Sanayi İşbirliği Protokolü’ İmzalandı

Gümüşhacıköy ilçemizde Gümüşhacıköy Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gümüşhacıköy Ticaret ve Sanayi Odası, Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. ve Gümüşhacıköy Çok Programlı Anadolu Lisesi arasında ‘Okul-Sanayi İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

GÜMÜŞHACIKÖY
Giriş Tarihi : 30-08-2019 10:11   Güncelleme : 30-08-2019 10:11
Gümüşhacıköy’de ‘Okul-Sanayi İşbirliği Protokolü’ İmzalandı

Gümüşhacıköy ilçemizde Gümüşhacıköy Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gümüşhacıköy Ticaret ve Sanayi Odası, Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. ve Gümüşhacıköy Çok Programlı Anadu Lisesi arasında ‘Okul-Sanayi İşbirliği Protokü’ imzandı.

Kaymakamlık makamında gerçekleşen protok programına, Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülin, Gümüşhacıköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Can Keleş, Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Alış ile Gümüşhacıköy Çok Programlı Anadu Lisesi Müdürü Cüneyt Gümüş katıldı.

Protok ile Çok Programlı Anadu Lisesi, Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Dı ile Met Teknojisi Alanı Kaynakçılık Dı öğrencilerinin Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. ‘Eğitim Atölyesi’nde eğitim marının yanı sıra üretim tesislerinde mesleki becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

Yapılan araştırmarın önümüzdeki yıllarda sadece yetenek gerektiren işlerden ziyade, yaratıcılığı ve kritik düşünmeyi ön plana çıkartan işlerin önem kazanacağını gösterdiğini değinen Hüseyin Alış, “Bilgi ve ekonomi-endüstri arasındaki yakın ilişkinin geliştirilmesi gerektiği, buradan da karşımıza çıkmaktadır. Gençlerimize gerekli imkanlar sağlandığında, farkındığı onlara öğrettiğimizde ve ufuklarını açtığımızda, inanılmaz işler yaptıklarını görüyor ve göreceğiz. Sonuç arak başına bilgi ve kkınmışlık seviyesini arttırmanın mümkün madığı gibi bilgisiz bir noji ve sanayinin ilerlemesi de mümkün mayacaktır” dedi.

Protokün ilçeye, bölgeye ve meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler ile ailelerine maksimum fayda sağlayacağına inandığını belirten Kaymakam Arabacı da, istihdam ve kiteli bireyler yetişmesinin önünün açılmasına katkısının acağına işaret ederek protokün hayırlı masını diledi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert