Amasya Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü tarafından düzenlenen Av. İlayda Önal’ın sunumuyla “İstismar ve İstismar Olgularında Bildirim Yükümlülüğü Konferansı” gerçekleştirildi. Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın Üniversite Akademik ve İdari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Av. İlayda Önal; Çocukların ihmal edilmesinin olumsuz sonuçları, çocuk istismarında dikkat edilmesi gereken hususlar ve mağdur çocuğa yaklaşım konularından bahsedip, fiziksel ve ruhsal şiddet konularına vurgu yaptı. Önal: “Bu gerçekten hassas bir konu, çocuklarımızı ihmal ettiğimizde akabinde istismar da edilebiliyorlar. Çocuklarımızı ihmal etmemeliyiz. Onlarla ebeveyn olarak ilgilenmeliyiz, sohbet etmeliyiz, onları dinlemeli ve onlara inanmalıyız” dedi.

Soru cevap kısmında dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Önal, özellikle milli eğitim kurumlarında çalışmakta olan ve çalışacaklar için herhangi bir istismar durumunda yasal yükümlülüklerinin neler olduğu hakkında uygulanması gereken taktik ve kurallardan bahsetti.

Konferansın sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın tarafından Av. İlayda Önal’a  fidan sertifikası verildi.