Önce Vatan Tepesi Hıdırlık Mevkiinde anız yakılması sonucu meydana gelen yangın, ekiplerin 2 buçuk saat süren çışması sonucunda güçlükle söndürülebildi.

Yangın söndürme çışmarına, çevre ilçelerden gelen 7 arazöz aracı ve 3 itfaiye aracı müdahe etti. Ayrıca Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ve belediye personeli katılırken, 5.Ana Jet Üssü Merkez Komutanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü ve Sivil Tum Kuruluşları da çışmara eşlik etti.
Yangında 40 dekar ormanlık an zarar görürken çok sayıda badem, karaçam, sedir ve çam ağacı da zarar gördü.

Amasya Orman İşletme Müdür Yardımcısı Nedim İpek ayın ardından yaptığı açıklamada: “Yaklaşık 2 buçuk saat süren bir yangın meydana geldi. Yangına Merzifon Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Merkez Komutanlığı ve Jandarma Ekipleri e deste undular. Yanan an güçlükle söndürüldü.” dedi. Yangının anız yangını yüzünden meydana geldiğini belirten Nedim İpek; “Yaklaşık 40 dekar civarında bir an yandı. Bu rakam şuan tahmini rakamdır, hassas ölçümler yapacağız. 7 tane arazöz, Belediyeden 3 tane itfaiye aracı ile yangına müdahede unuldu. Karaçam, sedir ve badem ağaçları yandı.” şeklinde konuştu.

Uyarılara rağmen anız yakılmasına değinen İpek; “Hkımıza sürekli bilgilendirme yapmamıza rağmen, anız yangınlarına dikkat edin ormanlık anlara sıçrar deme e rağmen yine anız yangını yüzünden bir orman yangını meydana gelmesi i üzdü. Rüzgarında etkisiyle yangın daha çabuk etrafa yayıldı ve söndürme i yavaşlattı. Yine de kısa sürede yangını kontr tına ıp söndürdük. Duyarlı vatandaşlarımız kendi ekibi ve belediye personelinin yoğun ve özverili çışmarı sonucu can ve m kaybı madan yangını söndürmüş mamız i mutlu etti.” diye konuştu.

“Vatandaşlarımızı rardan uyarıyoruz; anız yakmamarını istiyoruz bunu zararlı duğunu bilmelerini istiyoruz. Bunun yanında ormanlık anlarda yerlere sigara ve cam şişe gibi maddeleri atmamarını rar rar söylüyoruz.” diyen Amasya Orman İşletme Müdür Yardımcısı Nedim İpek anız yakma konunda hassas unulması konunda uyarılarda undu.