Merzifon Askerlik şubesi önünde toplanan yaklaşık 5 Bin kişilik gurup, cumhuriyet meydanına kadar slogan atarak yürüdü, Burcu Turan Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

        Yoğun güvenlik önlemleri tında gerçekleşen yürüyüşte İstikl Marşı okuyup, “şehitler ölmez vatan bölünmez , vatan sana canım feda ve meclisi teröristler dışarı” şeklinde sloganlar atan kabık vatandaş topluluğu, cumhuriyet meydanına yürüyerek şehitler için dua ettikten sonra dağıldı.

        Vatandaşlar adına Cumhuriyet meydanında bir konuşma yapan Burcu Turan; “Türkiye Cumhuriyeti e ve Türk milleti e açıktan humet besleyen kör zihtler ve küresel çevreler; sinsice planladıkları vahşet projelerini, yıkım planlarını ülke de onurzca hayata geçirmektedirler. Her gün gelen sdırı ve şehit haberleri yüreği e bir ok gibi saplanmakta, milli öfke i en üst seviyeye çıkarmaktadır. Topraklarımızda oynanan kleşçe oyunların farkındayız. Bizler huzur ve barış yanlısı bir milletiz ancak birlik beraberliği e, vatan topraklarımıza kastedecek her türlü gücün düşmanıyız ve karşısındayız.” ifadelerini kullandı.

        Turan; “Hiçbir şey vatan evlatlarımızdan daha kıymetli amaz, bu vahşete artık dur denilmeli ve kayıtsız şartsız son verilmelidir. Tüm şehitleri e Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milleti e başsağlığı diliyor, Merzifon hkı ve aziz Türk milleti arak ülke in bölünmez bütünlüğüne kasteden terör eylemlerini lanetliyor, Tedavileri devam eden yarı kardeşleri e acil şifar temenni ediyoruz” dedi.