Sucu köyü muhtarı Ahmet Ozan yaptığı açıklamada, köyde zaman zaman çiftçinin makine ve ekipmanlarının çındığını, köy bakkının soyulduğunu söyledi.
 
         Hırsızlık aylarının artması üzerine bir araya gelen köylülerin kendi imkanlarıyla kamera güvenlik sistemi kurmaya karar verdiklerini anlatan Ozan, "Köyümüzün giriş ve çıkışları ile meydanına toplam 4 güvenlik kamerası kurdurduk. Sistem e yaklaşık bin 600 liraya m du" dedi.
 
         Sistemin köyün tüm giriş çıkışlarının 24 saat izlenebilmesine anak sağladığını vurgulayan Ozan, "Kurduğumuz kamera sistemi sayesinde hırsızlıklar yok denecek kadar azdı. 24 saat kayıt yapan güvenlik kamerarı caydırıcı uyor. Kamerar sayesinde rahat ettik. Ayrıca köye gelen yabancıları da takip etme şansı yakadık. Başka köylere de bu sistemi kurmarını tavsiye ederim" diye konuştu.
 
         Ozan, güvenlik kamerarının görüntülerinin kaydedildiği bilgisayarın muhtarlık odasında unduğunu, zaman zaman bunları izlediklerini kaydetti.
 
         Suluova Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Sarı da ilçeye bağlı 40 köy duğunu, burarda hırsızlık ve diğer asayiş aylarının önüne geçmek için bu tür sistemlerin kurulmasının gerekli he geldiğini söyledi.
 
         Sarı, "Her ne kadar jandarma ekipleri köyleri in güvenliği için gece gündüz çışsa da ler de üzeri e düşeni yapmıyız. Diğer köyleri in de en kısa sürede güvenlik kamera sistemi kurmarı tavsiye ediyorum" dedi.