Amasyı sanayicileri sektör toplantıları, istişareler, mülki ve idari amirlerle bir araya gelinen oturumlar ve vizyoner konuklarında katıldığı organizasyonlar vesilesiyle sık sık bir araya getiren Amasya TSO, bu toplantılarda ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik, ısrarlı takibini sürdürdü. Bunların en belirgin anlarından bir tanesi, özellikle ihracatçı sanayicileri in “Amasya’ya Gümrük Müdürlüğü açılması” tebiydi. Bu tep doğrudan Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na zat Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç tarafından 8. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda aktarılmıştı. Şuranın kapanış toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Başkan Kırlangıç’ın teplerine ilişkin çışma timatlarının, hazır unan Bakanlar Kurulu’ndaki ilgili bakanlara anında verildiği müjdesini vermişti.

Nihayet 28 Ağustos 2015 Cuma gün yayınlanan 29459 sayılı Resmi Gazete’de Amasya’da Gümrük Müdürlüğü kurulmasına yönelik karar yayımlandı. 2015/8072 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na göre; “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatı bünyesinde yer an Orta Kara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı arak Amasya Gümrük Müdürlüğü kurulması; adı geçen Bakanlığın 21/7/2015 tarihli ve 9242536 sayılı yazısı üzerine, 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin (d) bendine göre, Bakanlar Kurulu’nca 19/8/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.”

Bu gelişme üzerine açıklamarda unan Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç: “Gümrük Müdürlüğü’nün Amasya’ya, Amasya ihracatına ve ihracatçısına, Amasya ekonomisine hayırlı uğurlu masını diliyorum. Belirlenen sorunların giderilmesi ve kamu faydasını arttırıcı teplerin gerçekleştirilmesine yönelik ısrarlı takibi sürecektir.” dedi.