Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı kapsamında Göynücek, Gediksaray köyü ve ilçe merkezinde, öğrenci velilerine, okul idarecileri ve öğretmenlere yönelik “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantılarda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Azize Doyran, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayriye Tüfekci ve İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Astsubay Hatice Tunçyürek tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Tüm dünyada olduǧu gibi ülkemizde de kadına yönelik aile içi şiddet, insan onuruna yapılan bir saldırı olarak kabul edilmekte ve kadının en temel insan haklarının ihlali olarak görülmektedir. Kadına yönelik aile içi şiddet konusundaki bu anlayış, yasalarımıza, özellikle son yıllarda yapılan düzenlemeler ile yansıtılmıştır. Bu düzenlemeler ile aile içi şiddet uygulayan kişilere yönelik cezalar da artırılmıştır. Bunun yanında, aile içi şiddet uygulayanların saǧlık kuruluşlarında muayene ve tedavi görmelerine olanak saǧlayan düzenlemeler de yapılmıştır. Yasal düzenlemelerin yanı sıra, kadına yönelik aile içi şiddetin engellenmesi için kamuoyunda duyarlılık yaratmayı amaçlayan çalışmalar da artarak sürdürülmektedir. Bu sorunun çözülmesi için kamu, özel sektör ve kadınlara yönelik çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşları topyekün mücadele etmektedirler.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından kadına yönelik aile içi şiddet konusunda toplumun biliçlendirilmesi adına her kesiminden insana eğitim vermeye devam ediyor. 2019 yılı içerisinde Amasya genelinde toplam 54.168 kişiye eğitim verildi.

Bu yıl Ocak ayında 4544 kişiye eğitim verilmiş olup bu ayda Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’nün yapmış olduğu planlamaya göre Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline, Göynücek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim öğretim gören öğrencileri velilerine ve Hamamözü İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında mağdur ve şüpheli ile görüşme yöntemleri konularında eğitim verildi.