Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının, Kırsal Kalkınma ve Tarımda Dönüşüm Mali Destek Programı Kapsamında hazırlanan ve 399.184,00 TL tutarında hibe desteği almaya hak kazanan  "Gümüşhacıköy Çalışıyor Üreticilerimiz Kazanıyor" projesi açılış ve tanıtım toplantısı Gümüşhacıköy İlçe Halk Kütüphanesi Misak-ı Milli Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Kaymakam Arabacı Başkanlığında, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Celal Eker, Ziraat Odası Başkanı Sadık Çolak, İl Genel Meclis Üyeleri Cahit Çelik, Cemal Beyaz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı projemiz izleme ve değerlendirme uzmanı Özgür Tangel, mahalle ve köy muhtarları, çok sayıda çiftçiler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan tanıtım toplantısında, Ziraat Odası Başkanı Sadık Çolak projenin detaylı bilgilendirmesini yaptıktan sonra, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı proje  izleme ve değerlendirme uzmanı Özgür Tangel projenin hayata geçirilmesi ile birlikte çiftçilerimizin üzerine düşen sorumluluklar ve kazanımlar hususundaki açıklamalarında bulundu.

Kaymakam Arabacı ise konuşmalarının başında; 27 Şubat 2020 tarihinde Suriye’ nin İdlib kentinde hava saldırısı sonucu şehit olan çok sayıda vatan evladımız için “Suriye İdlib' ten gelen haber Türkiye'yi yasa boğmuştur. Şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun “ dedi.

Her zamandan daha fazla ülkemiz için çalışıp katma değer sağlamamız gerektiğini belirten Arabacı, "Gümüşhacıköy Çalışıyor Üreticilerimiz Kazanıyor" projesinin ilçemizde bir ilk olduğu, katma değer sağlayacağını ayrıca sürdürülebilir olmasının gerekliliğini vurguladı. İlçemize, çiftçilerimize projenin hayırlı olması temennisiyle, projede emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.