Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman İşletme Müdürlükleri ormancılık faaliyetleri değerlendirme toplantısı 04 Mart 2020 tarihinde Bafra Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Bölge Müdürü Halil  Oflu başkanlığında yapılan toplantıda; 2020  yılı Mart ayı itibariyle  Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat illerini kapsayan ormancılık faaliyet alanlarında programa alınan  ve yürütülen çalışmalar İşletme Müdürleri tarafından sunu eşliğinde anlatıldı.

İşletme Müdürlüklerinin anlatımının ardından Şube Müdürleri tarafından birimleriyle alakalı konularda tespit ve durum değerlendirmeleri yapıldı.

Toplantının sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu; "Orman Ürünleri sektör firmaları, son teknolojiyle dünya standartlarında üretim yapmak için yatırımlar yapmakta, kapasitesini arttırmakta,  sektörün dinamik yapısını ve potansiyelini ortaya koymaktadır.

Orman Genel Müdürlüğümüz ise    sektörün ihtiyaçlarını karşılamak ve orman teşkilatını Avrupa standartlarına ulaştırmak için, şeflik çalışma sahalarının bölünmesini tamamlamış ve bu kapsamda yeni teknik personel alım işlemlerini de bu ay itibariyle nihayete erdirecektir.

Ülkemizin  ormanlardan elde edilen hammaddeye olan ihtiyacının, teşkilatımız tarafından  karşılama hedefinin bilincinde ve  Amasya Orman Bölge Müdürlüğümüz olarak da bu sorumluluğun farkındayız.

Bölgemizdeki sektör temsilcileriyle istişare halindeyiz. İhtiyaçları ve taleplerini biliyoruz. Bu taleplerin karşılanması noktasında, İşletme Müdürlüklerimiz aracılığıyla orman yollarının iyileştiriyor ve üretim sahalarında çalışan üretim işçilerine   mesleki uygulamalı eğitimler almasını sağlayarak nitelik kazandırıyoruz.

Üretim sahalarımızda iş güvenliği tedbirlerini alarak iş kazalarının ortaya çıkmasını önleyecek  ve yürütülen işlerde gerekli yeterliliğe sahip işçilerin   çalışmasını sağlayarak  üretimde kaliteyi ve  verimliği artıracağız.

Genel Müdürlüğümüz tarafından alımı yapılacak olan  teknik personelin tercih yapma işlemleri Cuma günü itibariyle tamamlandı. Tercihlerine yerleştirilme işlemlerinin tamamlanmasının ardından teknik personel sıkıntımızı gidermiş olacağız. Ülkemize, teşkilatımıza ve meslektaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun.

İşletme Şeflerimiz yürütülen  çalışmalara üretim sahasında hakim olacak, İşletme Müdürlerimizde tüm çalışmaların takipçisi olacak. Bizler büyük bir aile ve tecrübeli bir ekibiz. Çözülemeyecek sorun yok. Çalışmalarımızı sekteye uğratacak her türlü sorun, çok kısa süre içinde değerlendirilerek, silsile  yoluyla  bizlere ulaştırılacak ve çözüme kavuşturulacaktır.

2020 programlarında hedeflerimize ulaşmak için tüm arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Toplantıya; Bölge Müdürü Halil Oflu, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Şakir Güneri, Şube Müdürleri ve Orman İşletme Müdürleri katıldılar.