05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 12:21

İŞSİZLİK ÇİFTLİK SAHİBİ YAPTI

Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan girişimci Nurhan Çolban, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından (SYDV) aldığı kredi ile kurduğu tavuk çiftçiliğinde günde ortalama 700 yumurta üretiyor.

GÜMÜŞHACIKÖY
Giriş Tarihi : 19-10-2015 17:47   Güncelleme : 19-10-2015 17:47
İŞSİZLİK ÇİFTLİK SAHİBİ YAPTI

 KREDİYLE İŞ KURDU

        Maden Mahlesi'nde yaşayan Nurhan Çban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi işten çıkarılınca ne yapabileceklerini düşündüklerini söyledi. Bir süre önce katıldığı kursta girişimci belgesi dığını belirten Çban, evde oturmaktan sıkıldığı için başvurduğu kaymakamlıkta kendilerine SYDV kredisi ile işlerini kurmarının önerildiğini anlattı.

 

        Bunun üzerine eşi Sim Çban'ın yardımıyla 5 ay önce tavuk çiftliği kurmaya karar verdiğini dile getiren Çban, "Kaymakamlık SYDV'den 15 bin lira kredi verdi. Biz de bununla evi in yanında yaklaşık 3 dönümlük anda tavuk çiftliği kurduk. Bin tavuk satın arak üretime başladık" dedi.

            GÜNDE 700 YUMURTA, AYDA 3 BİN TL

        Doğ yöntemlerle beslediği tavuklardan günde ortama 700 yumurta dıklarını ifade eden Çban, "Ürettiği yumurtarı eşimle Gümüşhacıköy ve Merzifon'daki marketlere veriyoruz. Çevre illerdeki pazarlara giderek satıyoruz. Satışlarımız çok güzel. Ayda 3 bin lira civarında geliri var" diye konuştu.

            İŞİ BÜYÜTMEYİ PLANLIYOR

        SYDV'den dıkları krediyi ödedikten sonra işini büyütmeyi, bin 500 tavuk daha mayı planladıklarını bildiren Çban, böylece gelirlerini de artırmış acaklarını kaydetti.

        Çban, sma tavukçuluk yaptıkları için yumurtarının köy yumurtası tadında organik duğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

        "Tavuklarımız arazide yoncada yayılıyor. Verdiği yemde tritike, soya falyesi, mısır, çavdar gibi bitkiler unuyor. Tavuklarımız yeşillikte yayıldıkları için ni yem verilen tavuklara göre yumurtamızın rengi, koku tadı çok farklı. Pazarda ilk önce birkaç tane ıyorlar. Tadına baktıktan sonra 30 tane an uyor. Memnun kanlar eşine dostuna söylüyor, de müşterileri sürekli artıyor."

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert