05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 08:09

CHP Amasya İl Başkanı Av. Turgay Sevindi 23 Nisan Mesajı

CHP Amasya İl Başkanı Av. Turgay Sevindi 23 Nisan Mesajı

AMASYA
Giriş Tarihi : 23-04-2020 13:06   Güncelleme : 23-04-2020 13:06
CHP Amasya İl Başkanı Av. Turgay Sevindi 23 Nisan Mesajı

Türk Milletinin varlığının, bağımsızlığının ve demokrasimizin kaynağı olan Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yılının mutluluğunu milletçe kutluyoruz. 23 Nisan 1920’de Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ;kurtuluş savaşımızı zafere götüren yolun başlangıcı, Türkiye Cumhuriyeti'nin müjdecisi ve hatta 29 Ekim 1923'de Türkiye Cumhuriyeti ilan edilene kadar Türk milletini bir arada tutup Cumhuriyetimizin mimarı olmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilan edilmiş ve tek adam devri olan padişahlığında sona erdirilmesi için de ilk adım atılmıştır.

Dünya üzerinde yasama organının başlangıç tarihi aynı zamanda ülkenin kurtuluş ve kuruluşunun başlangıç tarihi olan çok az millet vardır. Emperyalizme karşı verilen bağımsızlık savaşını, içerdeki çürümüş saltanata ve işbirlikçi mütareke hükümetlerine karşı verilen mücadele ile birlikte yürüten ve zaferle sonuçlandıran bir ulusun evlatları olarak bağımsızlık ve ulusal egemenlik mirasına titizlikle sahip çıkılması gereken bir süreci yaşamaktayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fikirleri ve ilkeleriyle Türkiye’ye ışık olmuş ve olmaya devam etmektedir. Ulusal Egemenliğin temelini de ATATÜRK İLKELERİ oluşturmaktadır. Bu ilkeler bizler ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çok önemlidir. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, meclisin açılışını simgeleyen ve dünyada tek çocuk bayramı olma özelliği taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara armağan etmesi, gelecek nesillere duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların; savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, en büyük arzumuzdur. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; kendi başına karar verebilen, eleştiren, kendine güvenen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNE bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimiz olmalıdır.

Ülkemizin bağımsızlığını, kalkınmasını ve muasır medeniyetler seviyesini yakalayıp geçmesini sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100.yılını kutluyorum.

 

AV. TURGAY SEVİNDİ
C.H.P.AMASYA İL BAŞKANI

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert