Amasya Visi İ. Hil Çomakin Organ Bağışı Haftası kapsamında Amasya İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen etkinliğe katıldı. 
    Yavuz Selim Meydanındaki programa Amasya İl Sağlık Müdürü M. Rüştü Erton, Amasya Hk Sağlığı İl Müdürü Öner Nergiz, bazı kurum müdürleri, sağlık çışanları ve vatandaşlar katıldı. Programda ilk arak konuşan Amasya İl Sağlık Müdürü M. Rüştü Erton, ili de 2008 başından bu yana 427 vatandaşımızın organ bağışında unarak, organ bağış kartı sahibi duğunu ve bu bağış oranıyla Amasya’nın şu an itibari ile Türkiye'de 81 il arasında 53. sırada yer dığını ifade etti.
    Erton ayrıca, Amasya genelinde yapılan eğitim çışmarı ile sağlık personelinin ve hkın bu konu hakkındaki bilgi düzeyinin artırılarak, bugüne kadar onlarca kişinin organlarının aileleri tarafından bağışlandığını da belirtti. 
    Daha sonra bir konuşma yapan Amasya Visi İ. Hil Çomakin ise şunları kaydetti: “ Bugün itibariyle Organ Bağışı Haftası başlıyor. İhtiyaç sahibi kardeşleri e ömürlerinin uzaması için, bir organımızı, dokumuzu bağışlayarak deste anacağız. Kuts kitabımız Kur’an-ı Kerim’deki ayeti kerimede ‘Bir insanı yaşatmak, bütün kâinatı yaşatmaktır.’ denilmektedir. İnsanın yaşamasına vesile mak, ömrünü uzatmak dini ce de deslenmektedir.
    Bu hafta kapsamında toplumda farkındık yaratma ve bilinçlendirme çışması yürütmek üzere, Sağlık Müdürümüz, çışma arkadaşlarıyla beraber önemli çışmar yürütüyor ve hkımızı bu konuda daha duyarlı maya davet ediyor. Organ bağışı ölmek üzere an bir insanı hayata bağlama adına umut ışığı acak bir davranıştır. Sağlık Müdürlüğümüz, Üniversite ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber Cezaevinde de önemli çışmar yürütüyor. Bu çışmarla beraber organını ve dokunu bağışlayan insan sayısında da, önemli bir artış acaktır. Bu hafta kapsamında yapılan çışmarda emeği geçen arkadaşlarımıza, des veren kurumlara ve duyarlı vatandaşlarımıza da ayrıca şükranlarımı nuyorum.”
    Konuşmarın ardından stantları gezerek bilgi an Amasya Visi Çomakin, Amasya’da organ bağışında unan bir vatandaşımıza da organ bağışı kartını teslim etti.  Program sağlık çışanları ile hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.