Amasya Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Çetin Arslan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kahveci esnafımız yeniden karantinaya alındı.

Bizlere bir ay daha kapalı kalın deyin kapatalım. Fakat açında oyun vermeyin dediğinizde hiç açmamızın bir anlamı yok. Üç aydır kapalı olan bir mekanın açılması bile büyük bir maliyet. Bu esnaf nasıl bu yükün altından kalkacak. Hakkımızda karar verenler lütfen bu kararları bir daha gözden geçirin bir tarihi yok etmektesiniz. Hiç açmayalım açtığımızda kahveci gibi açalım.

1 Haziran Pazartesi günü hizmete başlamış olan umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde İçişleri Bakanlığının göndermiş olduğu genelgeye göre iskambil, okey ve tavla oynanmayacağı yönünde bir karar alınmıştır.

Bundan 2 hafta önce AVM’lerin açılmasına izin veriliyor ve Türkiye de bir günde AVM’ler de milyonlarca insan her türlü giyim eşyasına temas ediyor ve giyiniyor. Ama ne yazık 600 yıllık kahvehane kültürü olan bir milletin kahvehaneleri 1 Haziran itibarıyla açılmasına karar veriliyor ama içerisinde okey, iskambil ve tavla oyunlarının oynanmasına yasak geliyor. Kahvehanelerimizde bu oyunlar oynanmayacaksa neden açıyoruz?

O zaman esnaflarımız kahvehanelerini kapatsın çay ocakları açık kalsın.

İşyerlerini kapatın dediniz 2,5 ay kapattık. Yine kapatın deyin yine kapatırız” dedi.