Haylerini Sahneye Taşı’ sloganıyla hayata geçirilecek projeye, 14-29 yaş arasındaki tüm gençler katılabilecek.
    “Haylerini Sahneye Taşı” sloganıyla hayata geçirilecek projede, katılımcılar komedi ve dram türlerinde yarışabilecekler. Yarışmar, il birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye Fini mak üzere üç aşamada düzenlenecek.
    Kemine ve oyunculuğuna güvenen gençlerin arandığı yarışmada sergilenecek eserlerin senaryarı da katılımcı gençler tarafından keme ınacak. Ünlü oyuncuların seçici kurul üyeliği yapacağı yarışmarda, performans süresi en az 8 en fazla 20 dakika acak. Yarışmara katılacak gençlerin her türlü y ve konaklama masrafları ile sergilenecek performanslarda ihtiyaç duyulacak dekor ve mzemeler Bakanlıkça karşılanacak.
    Yarışmada; il birincilikleri kazanan ekipler grup yarışmarına, grup yarışmarında birinci an ekipler ise Türkiye Fini’ne katılmaya hak kazanacaklar. Türkiye Fini’ni kazanan ekip Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projeleriyle yurt dışı etkinliklerine katılma hakkı elde edecek. Türkiye Fini’ne katılan tüm ekipler, Bakanlığa bağlı kampları ve gençlik merkezlerinde gösteri yapma anağı acak.
    Merzifon Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Gökçe, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organize ettiği ‘Haylerini Sahneye Taşı” projesine tüm Merzifonlu gençleri davet etti.
    Yarışmaya 14-29 yaş arığındaki gençlerin katılabileceğini dile getiren Gökçe; “Kemine ve oyunculuğuna güvenen gençlerin arandığı yarışmada sergilenecek eserlerin senaryarı da katılımcı gençler tarafından keme ınacak. Katılımcılar komedi ve dram türlerinde yarışabilecekler, performans süresi en az 8 en fazla 20 dakika acak.” dedi.
    Yarışmarın İl birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye fini arak 3 aşamadan meydana geleceğini söyleyen Merzifon Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Gökçe Türkiye Fini’ni kazanan ekiplerin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projeleriyle yurt dışı etkinliklerine katılmaya hak kazanacağını ifade etti.