Suluova Belediyesi tarafından yapılarak hizmete nulan üstü kapı yeni semt pazar yerinde tezgahlar duar eşliğinde kuruldu. 
    Sabahın erken ışıklarıyla birlikte eski pazar yerindeki tezgahlarını hizmete nulan üstü kapı yeni pazar yerine taşıyarak ilk tezgahlarını açan Suluovı pazarcı esnafını ziyaret ederek “hayırlı n, b kazançlar” temennilerinde unan Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, 5 ay gibi kısa bir sürede kış aylarından önce yapımını tamamlayarak pazarcı esnafı ile hkın kullanımına ndukları yeni kapı pazar yeri ile tı otopark an tesislerin ilçenin modernleşmesi ve gelişmesi adına önemli bir adım duğunu söyledi.
    Tezgahların kurulup ış verişe açılmasının ardından yapılan pazarcı duasına beraberindeki Suluova Yaş Sebze Meyve ve Semt Pazarcıları Dernek Başkanı Cel Atmaca ile Suluovı pazarcı esnafıyla birlikte amin diyen Başkan Fatih Üçok, “ilk tezgahlarımızı kurup ilk ış verişi i duarla başlattık. Hem pazarcı esnafımız hem de hkımız için son derece te , modern, hijyen ve güzel bir ış veriş merkez yeri du. Yerleştirilen aydınlatma sistemiyle gündüz vakitlerinin yanı sıra akşam ve gece saatlerinde de güven içinde rahatlıkla ış veriş yapılabilir" dedi. 
    Tek daşarak hayırlı kazançlar dileklerinde unduğu pazarcı esnafının sorunlarını da dinleyen Fatih Üçok, 1. etabını hizmete ndukları kapı pazar yeri ve otopark projesinin 2. etap çışmarının ise Mart ayında başlayacağını, tamamlandığında ise toplamda 4 bin metre kare andan uşan kapı pazar yeri ile otopark tesislerinin ilçeye kazandırılmış acağını belirtti. 
    Eski semt pazar yerine modernize çışmarı başlatacaklarını ifade eden Başkan Üçok, eski Cumartesi pazar yeri ise şimdilik yeni pazar yerleri inin yapımı tamamlanana kadar kadar otopark arak kullanılacak. Buradaki eski baraka türü yapılar ve tezgahlar rılarak anı düzlenip önümüzdeki haftardan itibaren otoparka dönüştürülerek kullanıma açılacak. Böyellikle yeni pazar yerinde ve eski pazar yerinde yaklaşık 300-400 kadar araçlık bir otopark anı ortaya çıkarmış duk"  diye konuştu. 
    Yeni yapılarak açılışı yapılan pazar yerinde ilk etapta sebze ve meyve satan mükellef ve Suluovı an pazarcı esnafa yer verdiklerini anlatan Başkan Fatih Üçok, 2.200 m2 an bu an yapıldığında burada Bakliyat, kuru gıda, bık, idari ofis, zabıta noktası, hayır çarşısı, aşevi, kafeterya, lokontası ve çay ocağı gibi bölümler yer acak. Köylü üretici için ise pazar yerinin en az %20’lik bölümü onlara athsis edeceğiz” dedi. 
    Eski pazar yerinin anı çok değerli bir arsa ve şehrin çok merkezi bir yerindedir. Eski hi gibi kentin estetiğine uygun mayacak ve zarar verecek bir yapılanmaya izin vermeyeceğiz. Kamunun yani hkın kullanabileceği modern anlar uşturup kullanıma açacağız. Burada yapılacak yeni proje için ise hkımıza sorarak fikrini acağız. Yani eski apzar yerinin duğu ana hkımız ne yapılamsını istiyorsa o şekilde yapıcak. Buranın projesi aynı zamanda yürütülen şehir meydan projesiyle birlikte Mart ayından itibaren yapımı başlayacak. Böylelikle şehri in merkezindeki en önemli anlarında yeni ve modern yaşam anları hkımızın kullanımına nulacak.”