Amasya pisinin uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonda göztına ınan 5 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre, Amasya Emt Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde meydana gelen uyuşturucu madde aylarının hem önlenebilmesi hem de meydana gelen ayların faillerinin yakanarak adli mercilere çıkarılabilmesi amacıyla yaptığı yaklaşık 2 aylık çışmar neticesinde şüpheliler S.E. T.İ. İ.T, A.Ö. ve K.T. isimli şahısların Suluova ilçe merkezinde uyuşturucu ticareti yaptığı yönünde bilgiler etmeleri üzerine yaklaşık 2 aylık süre içerisinde yaptığı çışmar sırasında şüpheliler E.E. ile A.K.’dan 0,70 gram bonzai, E.Ç.’den 2,59 gram an esrar, 1,89 gram bonzai, K.A.Y.’den 1,95 esrar, İ.Ö.’den 0.63 gram bonzai, S.Ç.’den 0.61 gram bonzai ve A.G. S.E.’den 150 adet uyuşturucu hap ele geçirmesinin ardından şüphelilerin uyuşturucu ticaretini yaptığının tam manasıyla ortaya çıkarılması ve yeteri kadar ara yakama yapılması iyle operasyon eş zamanlı arak derinleşti.
Konuya ilgili yapılan açıklamada, “05 Kasım 2015 tarihinde eş zamanlı operasyona dönüştürülerek şüphelilerin tamamı yakanmış, yakama sırasında şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramarda da, 1-Şüpheli T.İ.’nin ikametinden 5,16 gr kenevir bitkisi tohumu, 2-Şüpheli İ.T.’nin ikametinden 11,55 gr esrar maddesi, 3-Şüpheli K.T.’nin ikametinden 1 adet 9 mm çapında tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör ile 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir. Şüpheliler S.E., T.İ., İ.T., A.G. ve K.T., 05 Kasım 2015 tarihinde, uyuşturucu madde un Ve Ticaretini Yapmak, Nakletmek, Kullanımını Kaylaştırmak ve Kullanmak (TCK-188-190 ve 191) çlarından haklarında düzenlenen soruşturma evrakıyla birlikte adli mercilere intik ettirilmiştir. Şüphelilerden S.E., T.İP., İ.T. ve A.G. tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, diğer şüpheli K.T. ise denetimli serbestlik kararıyla serbest bırakılmıştır” denildi