Amasya Visi İ. Hil Çomakin Cumhuriyeti in kurucu Gazi Mustafa Kem Atatürk’ün vefatının 77. yılında bir anma mesajı yayımladı. Çomakin mesajında şunları kaydetti:
    “Hayatını Türk Milleti'nin istiklâline, refah ve mutluluğuna adayan Cumhuriyeti in Kurucu Gazi Mustafa Kem Atatürk'ü, ebediyete intikinin 77. yılında milletçe; minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz.
    Milleti , Büyük Atatürk'ün önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak istiklâlini ve hürriyetini korumuş, akabinde Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş, bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir.
    10 Kasım Milleti için; büyük Atatürk'ü anma günü duğu kadar, sahip duğu milli ve manevi değerlere sahip çıkarak, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefi i gerçekleştirme konunda da kararlılığını gösterme günüdür.
    Milleti ; Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak ve Cumhuriyet'i in ve demokrasinin değerlerini her şartta korumak, düşüncesini özümsemek, açtığı yda ilerleyerek, gösterdiği hedefe ulaşmak için çaba gösterecek, Cumhuriyeti i yeni eserlerle yücelterek sonza kadar yaşatacaktır. Bu durum tarihten gelen sorumluluğumuz ve gelecek nesillere karşı en büyük ödevi dir.
    Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 77. yılında, Cumhuriyeti in kurucu Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kem Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Ruhu şad n.”