Amasya’da 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5’i Suriye uyruklu 7 kişi yarandı. Olay Merzifon ilçesi mevkiinde unan Özdöl kavşağı yakınında meydana geldi.

Alaattin Karaman yönetimindeki 34 PTE 53 plakı kamyonet aşırı yağış iyle bir anda kayarak önde unan bir araca çarptı. Arkasında seyir hinde an 25 LE 125 plakı ycu otobüsü şoförü Kenan Özdemir, kazayı fark edince frene bastı. Daha sonra arkadan gelmekte an Muhammet Gannamın yönetimindeki 31 EJ 544 plakı otomobil ise yağmurunda etkisiyle duramayarak ycu otobüsünün tına girdi.

Meydana gelen kazada plakası ınamayan bir araç ay yerinden uzaklaşırken 34 PTE 53 plakı araç içerisinden unan Alaattin ve Evre Karaman çifti ağır yarandı. 

Ycu otobüsüne arkadan çarpan 31 EJ 544 plakarı otomobil içerisinde unan Suriyeuyruklu Muhammet Gannam, Merve Ceddam, Dua Elvahs, Esma Elvahs ve Melisa Ahsi isimli şahıslar sıkıştıkları araçtan güçlükle kurtarıldı.

Yarılar ay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından tedavi edilmek üzereMerzifon Karamustafa Paşa Devlet Hastanesi’ne rıld