Amasya İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU, İlduş Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde yapımı devam eden Narkotik Eğitim Atölyesi inşaatında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Amasya'da madde kullanımı ve bağımlılıklara mücadele kapsamında Türkiye Bağımlılıkla Mücadele programı çerçevesinde bağımlılıklarla mücadele eğitimleri verilmektedir. Bu çalışmalarla birlikte doğru zannedilen yanlışlara dikkat çekmek, gençleri, ebeveynleri, eğitimcileri ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Narkotik Eğitim Atölyesi Projesi Amasya'da hayata geçirilecek.

Amasya'da kurulan Narkotik Eğitim Atölyesi'yle ilgili açıklama yapan Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU, "Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya ve bağımlılıkları önlemeye yönelik çalışmalarımız okullarımızda sürmektedir. Bu kapsamda Narkotik Eğitim Atölyesi 105 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 11 dokunmatik ekranda ki eğitim modülleri ile madde bağımlılığı konusu, farklı boyutları ile işlenerek; gençler ve aileler üzerinde daha etkili ve kalıcı etkiler bırakılması hedeflenmektedir'' dedi.

Narkotik Eğitim Atölyesi eğitim programları, yaşanmış öykülerden derlenen belgesel drama eğitim filmleri, web ve sosyal ağlar üzerinden kurgulanan "gerçekleri öğrenin" konsepti ile paket bir programa dönüştürülerek öncelikle öğrencilerin hizmetine sunulacağını, Narkotik Eğitim Atölyesi'nde oluşturulan eğitim modülleri ile madde bağımlılığı konusu, farklı boyutları ile işlenerek, gençler ve aileler üzerinde daha etkili ve kalıcı etkiler bırakılması hedeflendiğini de ekledi.

Çocuklar ve gençlerin maruz kaldıkları risklerden korunmaları; mutlu, üretken, yaratıcı bireyler olarak var olabilmeleri için bilişsel, fiziksel, psiko sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, madde kullanımı ve bağımlılıklarla ilgili doğru zannedilen yanlışlara dikkat çekerek, gençleri, ebeveynleri, eğitimcileri ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Amasya Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oluşturulan Narkotik Eğitim Atölyesi'nde  hizmet verecek.