Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül ÖZKAN YAVUZ, Vali Mustafa MASATLI ile birlikte Amasya'daki turizm sektörü temsilcileriyle toplantı yaptı. 

Toplantıda Milletvekilleri M. Levent KARAHOCAGİL ile Hasan ÇİLEZ, Amasya Belediye Başkan Vekili Celil İNCE, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki ERARSLAN, siyasi parti temsilcileri, Amasya TSO Başkanı Murat KIRLANGIÇ ve turizm sektöründen katılımcılar yer aldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Mustafa MASATLI şu ifadelere yer verdi, “Amasya ilimizin ve özellikle Merkez ilçemizin turizm sektörü açısından önemi hepimiz tarafından bilinmektedir. Tabii ki kültürel ve turizm değerlerinin olması sadece tek başına bir anlam ifade etmemekle birlikte önemli olan bu değerin turizm sektörüne kazandırılmasıdır.

Amasya birçok ilin sahip olmadığı ölçüde tarihi ve kültürel değerlere sahip. Bu sebeple iyi bir planlama ve destekle ülkemizin turizm sektöründen yüksek bir pay alacaktır. Bunun için tüm paydaşlarımızla birlikte gereken çalışmaları birlikte yürüteceğiz.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Özgül ÖZKAN YAVUZ’un ilimizi ziyareti bu bakımdan çok önemli. Kendileriyle ilimizin bu alanda ihtiyacı olan destek ve teşvikleri görüşüp, fikir alışverişinde bulunarak Amasya’yı turizm alanında hak ettiği noktaya çıkarmayı hedeflemekteyiz.”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül ÖZKAN YAVUZ konuşmasında, Amasya’nın kültür ve turizm alanında tüm plan ve programını hazırladığını ve elinde somut bir yol haritası olduğunu belirtti. Bu sebeple bakanlık olarak Amasya’nın turizm sektöründe iyi bir konuma erişmesi için hep birlikte çalışacaklarını vurguladı.

Toplantı değerlendirmeler, fikir alışverişleri ve soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.