İçişleri Bakanlığı talimatları doğrultusunda, salgınla mücadelede alınan tüm tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla Gümüşhacıköy Kaymakamlığınca oluşturulan “Mahalle Denetim Ekipleri” toplantısı Kaymakam Yunus Emre Fırat Başkanlığında İlçe Öğretmenevi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Yerel yöneticiler, kolluk birimleri, Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, din görevlileri, muhtarlar ve azalardan oluşan Mahalle Denetim Ekipleri, karantina da bulunan vatandaşların ihtiyaçları için VEFA Sosyal Destek Grubu ekipleri hizmetlerini de yürütecek olup, mahallelerdeki tüm faaliyetlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimlerinin yanı sıra Kovid-19 tanılı ya da temaslı vatandaşların izolasyon şartlarına uyup uymadıklarıyla ilgili denetimler gerçekleştirerek salgın hastalığının yayılmasının önüne geçecek.

Denetimlerle ilgili herhangi bir aksaklığın yaşanmaması ve çalışmaların titizlikle yapılması hususunda kurum amirlerine talimat veren Kaymakam Fırat, kuralları ihlal eden kişiler hakkında da gerekli cezai işlemlerin taviz verilmeden uygulanmasını istedi.

Toplantıda, Jandarma Komutanı Aziz Bektaş Kaymak, Emniyet Müdür V. Sezgin Çelik, Yazı İşleri Müdürü Kadir Karadaş, İlçe Sağlık Grup başkan V. Yusuf Anıl Hayta, ilçe Müftüsü Adem Ayrancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin, Mahalle ve Köy Muhtarları yer aldı.