Hacı Bektaş veli dergahı vakfı ile Amasya Açı Eğitim Kurumları organizasyonu ile gerçekleştirilen Birlik ve Bereket Lokması aşure etkinliğine katılan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı Türkiye'nin en büyük Cemevinin Amasya'da yapılacağının müjdesini verdi. 

Göreve geldiği ilk günden itibaren 'Camide bizim cemevi de bizim' diyerek Amasya'da alevi Bektaşi inanç sistemine sahip çıktığını ifade eden Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı Hiç çekinmeden söylüyorum. Camide bizim cemevi de bizim. Kardeşlerimize vermiş olduğumuz sözü tutacağız'dedi.

“TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK CEMEVİNİ AMASYA'YA İCRA EDİYORUZ”
Amasya'da el birliği ve gönül seferberliği içerisinde projeyi hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Sarı;”Hiç çekinmeden söylüyorum. Camide bizim cemevi de bizim. Kimsenin bu mabetlere kirli elinin, kirli dilinin dokunmasına müsaade etmeyeceğiz. Kardeşlerimize vermiş olduğumuz sözü tutacağız. Türkiye'nin en büyük cemevini Amasya'ya icra ediyoruz.

Proje önümüze getirildi ve dedim ki öyle bir proje yapacaksınız ki içerisinde gasılhanesi, mutfağı, misafirhanesi, dedenin mekanı,hanımefendilerin dinlenme yeri ve geniş bir parkı olacak hatta ve hatta içerisinde kütüphanesi içerisinde olacak. Garip guraba köylerden gelen misafirlerimizde de yatak hane konulacak.
Yapacağımız projeye çok önem gösteriyoruz.
En kısa zamanda da projemizi hayata geçireceğiz.
Bizde bismillah diyerek o projeyi Amasya'mızda icra edeceğiz. Amasya'mızda el birliği ve gönül seferberliği içerisinde en güzelini yapacağız ve Amasya'mız en güzeline layıktır. Sev Amasya'yı sevsin seni Amasya' dedi.