Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Amasya Orman İşletme Müdürlüğü Amasya’ya hakim tepede inşa edilmiş yangın gözetleme kulesinde görevli  bekçiler, olası bir orman yangınına karşı  7 gün 24 saat tüm orman arazisini gözetliyorlar.

Yangın gözetleme kulesinden ve Alo 177 den gelecek ihbarlara karşı Fındıklı İlk Müdahale ekip merkezinde konuşlanmış olarak hazır kıta bekleyen  Müdahale ekip ve araçları ivedilikle  olaya yerine hareket ediyorlar.

Mevsim sıcaklıklarının yoğun olarak hissedildiği ve yeni rekorlar kırdığı bu günlerde  Bölge Müdürü Halil Oflu tarafından yangın gözetleme kulelerinde denetlemeler gerçekleştirerek kulede görevli personellerle sohbet ederek motivasyonunu yükseltiyor.

Bölge Müdürü Halil Oflu beraberinde Yangın Şube Müdürü Engin Keleş ve Amasya İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik  birlikteliğinde  Kızılkışlacık yangın gözetleme kulesine gerçekleştirdiği ziyaretinde kulede denetleme ve incelemelerde bulunarak  görevli   bekçi Mustafa Yaban ile bir süre sohbet etti.

Bölge Müdürü Halil Oflu; Bölgemizde orman yangınlarına karşı tüm tedbirleri almamıza rağmen yaşanabilecek orman yangınlarının erken fark edilebilmesi ülkemiz, bölgemiz, ormanlarımız ve verilen emeklerimiz için hayati önem arz etmektedir.

Onun için orman alanlarına hakim tepelere inşa edilen yangın gözetleme kulelerimiz ve  buralarda görevlendirdiğimiz  bekçilerimiz 7 gün 24 saat boyunca gözetleme yaparak  duman avcılığı yapıyor.

Kulelerimiz; Buzdolabından televizyona, mutfaktan banyoya bir çok donanımı içinde bulunduran ev ortamına sahipler.

Bekçilerimiz görev yerine gelirken ihtiyaç duydukları erzak ve malzemeleri kendileri sağlamakta olup  ihtiyaç duyulması halinde ise birimlerimiz tarafından bu temin edilerek kulelere ulaştırılmaktadır.

Gözetleme yapan bekçilerimiz. ''Orman alanından yükselen duman fark ettiğinde  hemen bağlı bulunduğu merkeze bu bilgiyi ileterek, stratejik bölgelerde  konuşlanan mobil ekiplerimizin hızla bölgeye yönlendirilmesini sağlayarak yangının büyümeden kontrol altına alınmasını ve söndürülmesini sağlıyorlar.

Bu sayede yapılan erken müdahaleyle,uzun zaman sürecinde oluşmuş büyük emeklerle sürdürülegelmiş  orman orman varlığımızın  yanarak yok olmasını önlemiş oluyoruz

Tüm çiftçilerimizi, çobanlarımızı, avcıları, piknikçileri ve vatandaşlarımızı orman yangınlarına karşı duyarlı olmasını istiyor olası bir yangın durumunda ALO 177 ORMAN YANGIN İHBAR hattını aramalarını istiyoruz. “dedi.alarını istiyoruz. “Dedi.