05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 09:58

Camcı; 'Hiçbir öğrencinin dersten geri kalmaması için tüm senaryolar devreye alınmalıdır'

Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, yeni eğitim-öğretim sürecinde hiçbir öğrencinin dersten geri kalmaması için tüm senaryoların devreye alınması gerektiğini ifade ederek, “Bu süreçte bize düşen görev, stres üretmek değil, milletin stresini almak, çocukların eğitim ihtiyacını gidermektir” dedi. Camcı salgın süreci, eğitim ve sorunlar üzerine değerlendirmelerde bulundu.

AMASYA
Giriş Tarihi : 16-09-2020 11:47   Güncelleme : 16-09-2020 11:47
Camcı; 'Hiçbir öğrencinin dersten geri kalmaması için tüm senaryolar devreye alınmalıdır'

Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, yeni eğitim-öğretim sürecinde hiçbir öğrencinin dersten geri kalmaması için tüm senaryoların devreye alınması gerektiğini ifade ederek, “Bu süreçte bize düşen görev, stres üretmek değil, milletin stresini almak, çocukların eğitim ihtiyacını gidermektir” dedi.

Camcı salgın süreci, eğitim ve sorunlar üzerine değerlendirmelerde bulundu.

OKULLARINDA AÇILDIĞI BİR SÜREÇTE EĞİTİMCİLERE ASLİ GÖREVLERİ DIŞINDA İŞ VERİLMEMELİDİR
Okul yöneticilerinin filyasyon ekiplerine yazıldığına dikkat çeken Camcı “Ama okulların eğitime hazırlanması sürecinde en büyük stres okul yöneticilerinin üzerinde. Mülki idare amirleri bu süreçte dikkatli iş yapmak zorundalar. Okullarında açıldığı bir süreçte eğitimcilere asli görevleri dışında iş verilmemelidir” şeklinde konuştu.

YENİ SÜRECİN EŞİĞİNDEYİZ
Sıra dışı bir zeminde ve sıra dışı bir zamanda olduklarını kaydeden Camcı şöyle konuştu: “Kovid-19 salgın süreci tüm dünyada devletleri de kurulları da kurumları da imtihan eden bir süreç. Eğitimin de bundan yara almaması mümkün değil. Dünyanın her yerinde eğitim yara aldı. Geride bıraktığımız 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi bu anlamda sorunlu kapandı. İkinci dönemin zemine uyum sağlamak amacıyla hemen atılan adımlar işi biraz toparladı ve Türkiye bu anlamda iyi de sınav verdi. Burada adaletsizlikler olabilir, erişim sorunu tartışılıyor. O süreç bir deneme süreciydi. Şimdi yeni sürecin eşiğindeyiz. Şu an telafi eğitimlerinin yapıldığı bir zaman diliminin içerisindeyiz. Ama kolay bir süreç değil. Gereken tedbirler alınmak suretiyle yüz yüze eğitimin kontrollü yapılması gerekir. Seyreltilmiş sınıflarla yapılması, fiziki mesafeye dikkat edilmesi, hijyen boyutuyla son derece önemli tedbirlerin alınması, altyapı olarak okulların desteklenmesi gereken birçok iş yükünün olduğu bir süreç dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert