Trafik ekiplerinin, şehirlerarası ycu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçlara yönelik kış lastiği kullanma zorunluluğu çerçevesinde yaptığı denetimlerde, araçların evrakları ile kış lastiği takılı up madığı kontr edildi, lastiklerin diş derinliği ölçüldü.
 Gümüşhacıköy ilçe emt Müdürü Hamit Karataş, 1 Arık itibarıyla 1 Nisan 2016'ya kadar Türkiye'de tescil edilsin ya da edilmesin, ağır taşıtların gerek çekici, kamyon, otobüs ve kamyonetlerle ticari taksilerin zorunlu kış lastiği uygulamasına başlandığını söyledi.
 Emt Müdürlüğü arak Gümüşhacıköy?Hamamözü istikametinden günlük arak uygulamarımıza başladıklarını anlatan Karataş, şöyle konuştu:
 "Bu uygulamarımız belirli periyotlarla devam edecek. Uygulamarda özellikle ycu taşıyan otobüs ve minibüs tarzı araçlarda hem sürücüleri in hem de ycularımızın can güvenliğinin sağlanması amacıyla kış lastiği takmak zorunlu he getirildi. Belirtilen tarihler arasında kış lastiği takılmayan araçlara 571 lira para cezası kesiyoruz. Vatandaşlarımıza kış lastiğini sadece zorunlu araçlarda değil, husi araçlarında da kullanmarını öneriyoruz ve kazasız günler diliyoruz."