Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere/kurallara uyulması, sürdürülen denetim faaliyetleri salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu kapsamda Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, gerekli denetimleri gerçekleştirmek üzere Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri Denetim Komisyonu kuruldu. Komisyonun yetki alanına girmekte olan lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, piknik-mesire yerlerinde denetimlerimiz gündüz ve gece olmak üzere ekiplerimizce yürütülmektedir. Söz konusu denetimlerde, yapılan denetimlerin ve saptanan aksaklıkların; İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan 112 Salgın İl Denetim Merkezi uygulamasına girişlerini ekipler tablet bilgisayarlar aracılığıyla anbean gerçekleştirdi. Ekipler, Mart 2020 tarihinden bu yana 2 bin 617 denetim gerçekleştirmiş olup, işletmelerin Covid-19 salgınına karşı gerekli tedbirleri alması sağlanmıştır.

Covid-19’la mücadele için işletmelerde alınan tedbirleri ve gerçekleştirilen uygulamaları yerinde incelemek üzere Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin bizzat katıldığı gece denetimlerinde, yapılan çalışmaları değerlendirmiş, komisyonun denetimlere azami özen ve titizlikle yaklaştığını belirtmiş olup; gerçekleştirilen denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini dile getirdi.