05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 18:49

Oflu; 'Yangın havuzlarımız mücadelede bizlere zaman ve zafer kazandıracak'

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Yangın havuzlarımız mücadelede bizlere zaman ve zafer kazandıracak dedi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 23-09-2020 14:58   Güncelleme : 23-09-2020 14:58
Oflu; 'Yangın havuzlarımız mücadelede bizlere zaman ve zafer kazandıracak'

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Yangın havuzlarımız mücadelede bizlere zaman ve zafer kazandıracak dedi.

Yaz sıcaklarının tarihsel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde yoğun olarak hissedilen sıcaklıklar, orman yangınları için tehlike oluşturmaya devam ediyor.

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, orman yangınıyla mücadele eden ilk müdahale araçlarının hızlıca su ikmali yapabileceği stratejik noktalara yangın havuzu inşa edildiği söyledi.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Niksar Orman İşletme Müdürlüğü yangın havuzu inşaat çalışmalarına hız verdi.

Niksar Orman İşletme Müdürlüğü Niksar şefliği kızılçam sahasında yakın bölgede inşa çalışmaları devam eden havuz; 9*9*3.5 m ebatlarında olup 280 m3 su tutma kapasitesine sahip olacak.

Bölgemizdeki yürütülen ormancılık çalışmalarını incelemek için Niksar bölgesinde olan Bölge Müdürümüz Halil Oflu, OYM Şube Müdürümüz Engin Keleş birlikteliğinde Niksar bölgesine gelişlerinde İşletme Müdürü Erdal Düzgün, Müdür Yardımcısı Erhan Çotur ve işletme şefi Burak Yayla tarafından karşılanarak bölgede sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra incelemelerde bulundu.

Yangın Havuzu inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Bölge Müdürümüz Halil Oflu, “Yaz sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği tarihsel bir dönemden geçiyoruz. Tüm tedbirleri almış olmamıza rağmen, orman yangınlarıyla ilgili istemediğimiz sonuçlarla karşı karşıya kalıyoruz.

Orman yangınlarına müdahale noktasında zamanla yarışıyoruz. Erken müdahale yangınların söndürülmesi noktasında hayati önem taşıyor.

Onun için bölgemizde stratejik noktalar belirliyor. ilk müdahale araçlarımızın olay yerlerine yakın bölgelerde su ikmali yapabilmesi için yangın havuzları inşa ediyoruz.

Yangın ilk müdahale ekiplerimiz ortalama 12 dakikada ihbar noktasına ulaşıyor ve yangına müdahale ediyorlar.

Yangın havuzlarımız yangınla mücadelede bizlere zaman ve zafer kazandıracaktır.” dedi.

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert