Suluovılar Derneği Başkanı Muzaffer Yurdunuseven ve dernek yönetimi göreve geldikleri günden beri Gerek dernek çışmarı gerekse Suluova isminin tanınmasına katkılar sağlayacak etkinlikleri bir biri ardına yapmağa devam ediyorlar. 


 Hz Mevlana Anma günleri kapsamında Fatih belediyesininde desteği ile yapılan etkinliğe Suluova İlçe Belediye Başkanı Fatih Üçok 'da katılarak büyük des verdi.

 Sahnede heyecanı ile dikkatleri çeken Suluova derneği Başkanı Muzaffer Yurdunuseven normde sakin ve birleştirici düşünceleri ilede dikkatleri çekmekte.

 Amasya İli Suluova İlçe Derneği Tarafından düzenlenene ve Başta Suluova Belediye Başkanı Fatih ÜÇOK ADEF Amasya Dernekler federasyonu Genel Başkanı Saim Diken ve ASDEF Amasyı dernekler federasyonu başkanı İsmail Aktaş, Amasya İl Eğitim Kültür ve yardımlaşma derneği başkan vekili Mehmet PARLAK, TAŞDEF Taşova Dernekler federasyonu Başkanı Mahir Doğru , Amasya Bkan Türkleri derneği Başkanı Hüseyin Yazıcı mak üzere Amasyı köy dernekleri başkanları ve üyeleri katıldı.
 Fatih Belediyesi Zübeyde hanım Kültür Merkezinde yapılan etkinliğin numunu Ömer Faruk Kaya yaptı.

 Suluova İlçe Belediye Başkanı Fatih Üçok yaptığı konuşmasında '' Değerli hemşerilerim leri saygıyla selamlıyorum. Amasya'mızın ikinci büyük ilçesi Suluova'mızın İstan 'daki derneğinin etkinliği haberini dığımda inanın çok mutlu dum ve lerle mak adına bugün de burdayım. Şu tablo beni çok duygulandırdı .Hemşerileri in birliği ve beraberliği adına düzenlenen toplums özelliği ve güzelliği an etkinliklerde beraber mak dileğimde'' derken Suluova'nın ekonomik sosy yapısı hakkında bilgi aktardı.

 Suluova Derneği Başkanı Muzaffer Yurdunuseven de misafırlerıne hıtaben bır konuşma yaparak ''' Değerli hemşerilerim Suluova'mızdan gelerek leri ynız bırakmayan Sn belediye Başkanım , Amasya Dernekler federasyonları başkanlarım köy dernekleri başkanlarım ler bu proğramımızda ynız bırakmadığınız des verdiğiniz için teşekkür ederim.''dedi.

 Amasya Rumeli Bkan Türkleri derneği Başkanı Hüseyin Yazıcı'da bi,r konuşma yaparak Hz Mevlana anma etkinliklerinin önemine değindi.

 Günün anlamı ve önemini vurgulayan bir konuşma yapan İbrahim Düzgün büyük kış dılar. Hz Mevlanın dünya görüşü ve hayatı ile ilgili İnsanlığa mesajlarını akıcı bir lupla dinyenelere aktarırıken Semazenler eşliğinde Kasım Alper Özdemir 'in okuduğu şiiirler devamında plaket töreni ile prorğam son du.