05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 19:11

Erarslan; 'İki Devlet, Tek Millet'

Amasya İl Genel Meclisi 2020 Ekim ayının ilk toplantısını, 01.10.2020 Perşembe günü İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan başkanlığında İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Çak, Encümen Müdürü Ahmet Kara ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 02-10-2020 11:49   Güncelleme : 02-10-2020 11:49
Erarslan; 'İki Devlet, Tek Millet'

Amasya İl Genel Meclisi 2020 Ekim ayının ilk toplantısını, 01.10.2020 Perşembe günü İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan başkanlığında İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Çak, Encümen Müdürü Ahmet Kara ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

 

Başkan Zeki Erarslan açılış konuşmasında; “Bugün 2020 Ekim ayının ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Azerbaycan Türk milletinin kardeşidir. İki devlet, tek millet olarak Azerbaycan’ın her zaman yanındayız. 21 Eylül’de uzaktan ve yüz yüze eğitime başlandı. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerin ilköğretim haftasını kutluyorum.

Ülkemize karşı yapılan her siyasi, diplomatik, askeri, yanlış veya saygısızlık hiçbir zaman yolumuzdan geri döndürmeyecektir. Türk bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır. Bu vesile ile Ekim ayının toplantısında alacağımız kararlar ülkemize ve Amasya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddesi şöyledir; Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez ilçe ve Merzifon Özel İdare pasajı ile köylerde bulunan toplam 11 adet iş yerinin kiraya verilmesi ile Taşova ilçesi Boraboy köyünde bulunan 1 adet taşınmazın hisse satışının yapılmasıyla ilgili ihale sürecinin başlatılması için idareye yetki verilmesine ilişkin Plan Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarınca tanzim edilen 23.09.2020 tarih ve 7 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 10 ve 111’nci maddesine göre hazırlanan (I) Sayılı Kadro İhdas cetveli ile (111) Sayılı Dolu Kadro Değişiklik Cetvelinin onaylanmasına ilişkin Hukuk ve İdari İşler ile İnceleme ve Araştırma Komisyonlarınca tanzim edilen, 23.09.2020 tarih ve 2 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Özel İdaresi İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün yeni Görev Yetki Çalışma Yönetmeliğin onaylanmasına ilişkin Hukuk ve İdari İşler ile İnceleme ve Araştırma Komisyonlarınca tanzim edilen 23.09.2020 tarih ve 3 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

HİZMET BİNASI OLARAK TAHSİS EDİLDİ

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez İlçe Sofular mahallesinde Sosyal Tesis olarak bilinen tapunun 773 ada 12 parselde kayıtlı taşınmaz üzerindeki binanın Amasya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılmak üzere tahsis edilmesine ilişkin teklif görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert