Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü  ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını ve Yeşilay cemiyetinin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi" kapsamında İl genelinde 'bağımlılık' konulu yarışma düzenlendi.

Bu yarışmaya Amasya'da bulunan ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde örgün eğitim gören resmi ve özel okul öğrencileri "Görsel ve Edebi Eser kategorilerinde katıldılar.

Dereceye giren öğrenciler için Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda ödül töreni yapıldı ve ödül törenine İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Coşkun, Yeşilay Şube Başkanı Yusuf Uludağ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hayriye Tüfekci, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Sapanca, okul müdürleri ve veliler katıldı.. Öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek tören sona erdi.

 

İL BİRİNCİSİ OLAN ÖĞRENCİLER

  

GÖRSEL ESER İSİM LİSTESİ

- İlkokul İl birincisi  

   Gülsena Köse  -  Akşemsettin İlkokulu

- Ortaokul İl birincisi  

   Selin Aybüke Civa- Abdurrahman Kamil Ortaokulu

- Lise İl birincisi  

   Nilgün Erdönmez- Amasya Güzel Sanatlar Lisesi

 

EDEBİ ESER İSİM LİSTESİ

- İlkokul İl birincisi 

    Zeynep Duru Oğuz- Mehmet Bilgili İlkokulu

- Ortaokul İl birincisi 

    Elif Ela Polat, Abdurrahman Kamil Ortaokulu

- Lise İl Birincisi

   Taha Yılmaz, Amasya Sosyal Bilimler Lisesi