Amasya İl Genel Meclisi 2020 Ekim ayının dördüncü toplantısını 06.10.2020 Salı günü Zeki Erarslan başkanlığında yaptı.

Toplantıya; İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, İnsan Kaynakları Müdürü Muammer Şahin ve meclis üyeleri katıldı.

Meclis Başkanı Zeki Erarslan; “Bizler seçilmiş üyeler olarak Amasya’mıza yapılacak yatırımların sorumlusuyuz. Onun için bu salonda aldığımız kararlar çok önemlidir. Yatırımların eşit ve adil olarak gerçekleşmesi bizleri gururlandırır. Yapacağımız toplantının ülkemize ve Amasya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı;

İlimiz Merkez İlçeye bağlı Karaköprü Köyünde 2981 sayılı İmar Affı kanunu hükümlerine göre hak sahibi Muharrem Keten adına kayıtlı 167 ada 29 nolu parselde ıslah imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık ile Yol ve Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 23.09.2020 tarih ve 1 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

2020-2021 Eğitim öğretim yılında oluşturulacak İl Milli Eğitim Danışma Komisyonunda görevlendirilmek üzere İl Genel Meclis Üyeleri arasından 2 kişinin tespit edilmesine ilişkin teklif görüşüldü. Hasan Basri İnan ve Mesut Ünal seçildiler.

Daha sonra İl Genel Meclis Başkanlığına verilen 10 önerge önce gündeme alındı, ardından ilgili komisyonlara sevki oy birliği ile kabul edildi.