Gelecek Partisi Amasya İl Başkanlığı 1. Olağan kongresi 4 Ekim pazar günü Ottoman düğün salonunda yapıldı.

Kurucu İl Başkanı Dr. Ali Kurt tek liste ile girdiği seçimde yeniden İl Başkanı seçildi. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı eski Manisa milletvekili Selçuk Özdağ, Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, Kurucular Kurulu üyesi ve Genel merkez yöneticileri Av. Rumi Bekiroğlu, Amasya eski Milletvekili Avni Erdem, Çorum il başkanı Gökhan Külcü Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan yardımcısı Seçkin Fazla katıldı.

Kongre de konuşan Dr. Ali Kurt, “Amasya’da gelecek partisini en etkili parti yapacağız. Her eve her mahalleye ulaşacağız. Amasya ile kucaklaşacağız. Siyaseti bir hizmet aracı olarak görüyoruz. Bu millete daha iyi hizmet etmek için yola çıktık. Her geçen gün partimizi kartopu gibi büyütüyoruz. Gelecek partisi olarak Amasya’nın gerek yerel gerekse genel sorunlarını biliyoruz ve bu sorunları çözecek kadrolara sahibiz.” Dedi.

Eski Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, “Türkiye’de siyasetin adresi gelecek partisidir. Genel siyasette de yerelde de Amasya bazında da siyasetin Baş aktörü biz olacağız. Amasya da gelecek partisinin siyaset okulu gibi çalışarak gençlerin önünü açacağız.” Dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Ak partide teşkilat başkanlığı dahil görev yaptım. Üç dönem milletvekili oldum. Parti içerisinde Sayın Davutoğlu’na haksızlık, hukuksuzluk yapıldı. Ben buna karşı çıktım. Davutoğlu’nun yanında yer aldım. Davutoğlu’nun suçu ne idi? O ülkeyi hukuk içerisinde yönetmek istiyordu. Tam ve Kamil manada demokrasi istiyordu. Bunun için siyasi etik yasası çıkarmak istedi. Siyasi partiler kanunu değiştirmek istedi. Bu gün gerçek manada muhalefet görevini gelecek partisi yapıyor. Gelecek Partisi Demokrasiyi hakim kılacak. Bireysel özgürlüklerin önünü açacağız, liyakate dayalı bir sistem kuracağız.” Diye konuştu.

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu da telekonferans yoluyla salona bir konuşma yaptı. Daha sonra yapılan seçimin ardından kongre sona erdi.