Yarışma protokü düzenlenen basın toplantısında Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Murat Kırlangıç tarafından imzandı.
    Yarışmanın üniversite öğrencilerine ve vatandaşlara yönelik iki kategoride duğunu belirten Rektör Orbay, “Orijin, uygulanabilir, sürdürülebilir projesi an insanları bilim ortamına çekmek ve Amasya’da mevcut fikirlerini ürüne dönüştürebilecekleri bir yarışma düzenleyelim istedik” dedi.
    Son başvuru tarihi 29 Nisan 2016 an yarışmaya il genelinden müracaatların yapılabileceğini anlatan Orbay, birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye ise 2 bin TL ödül verileceğini söyledi.
Amasya’nın ticaret, turizm ve üniversitesiyle birlikte büyüyen bir şehir duğuna değinen ATSO Başkanı Kırlangıç da, “Ülkelerin gelişmesinde AR-GE ve inovasyon yatırımlarının büyük önemi vardır. Gelişmiş ülkelerin incelediği de Ar-Ge ve inovasyona ayırdıkları des ile gelişmişlikleri arasındaki orantıyı görebiliyoruz. Yapılabilecek bir uş yada yeni bir tasarım bile bir ülkenin kaderini değiştirebilmektedir. Bu amaçla üniversite le birlikte hem üniversite öğrencileri hem de Amasya hkına araştırma, geliştirme yapma imkanı sağlayacak bu projenin ortağı maktan memnut duyuyoruz” diye konuştu.
Toplantıya Rektör Yardımları Prof. Dr. Fedar Öner ile Murat Gökdere, Bilim, Sanayi ve Teknoji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Özgen Korkmaz, Üniversite Genel Sekreteri HASAN Özyurt ve ATSO Genel Sekreteri Hasan Cinbaz da katıldı.