Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkan Adayı MUAMMER ÖCAL;

“KAYBEDİLENLERİ KAZANMAK İÇİN GELİYORUZ”

Pancar Ekiciler Kooperatifi genel kurulunda yeni başkan belirlenecek. 1988 – 1996 yıllarında Pancar Ekiciler Kooperatifi başkanlığı yapan Muammer Öcal tekrar Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifine başkan adayı oldu. Öcal görev yaptığı süreçte PANET markası altında et kombinesi ve etil alkol fabrikasını kooperatif bünyesinde arkadaşlarıyla birlikte kurdu. Kooperatifin gelişmesi ve çiftçinin kalkınmasında başarılı hizmetlere imza atan Muammer Öcal “Ben ve arkadaşlarım elimizi taşın altına koymaya, sorumluluk almaya hazırız. Kooperatifimizi ve fabrikamızı ayağa kaldırmaya, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya, çiftçinin yüzünü güldürmeye talibiz” dedi.

KAYBEDİLENLERİ TEKRAR KAZANACAĞIZ

1996 yıllarından sonra gelen Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi yöneticileri çiftçinin karı için geçmiş yıllarda elde edilen birçok kazanım yok edildi. Çiftçinin ve kooperatifin kaybettiği tekrar kazanmak için Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanlığına aday olduğunu belirten Muammer Öcal şu görüşlere yer verdi; “1996 yılından sonra gelen yönetimler PANET’i arazisiyle birlikte sattılar ve bu dev kazanım yok edildi. Kaybedilen kazanımlar sadece PANET ile sınırlı kalmadı. Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifinin Şeker Banktaki hisseleri de satıldı. Sonraki süreçte bir çiftçi bankası olan Şeker Bank yapancılara satıldı. Ladik’de 20 bin metre kare, Vezirköprü’de 13 bin metre kare, şehir içinde çok değerli arsalar satıldı. Pancar motor’daki hisselerimiz satıldı. Kazanımlarımız birer birer heba edildi. Yeniden kazanmak, kaybettiklerimizin yerlerine yenilerini koymak için biz buradayız ve bu amaçla yola çıktık, güçlerimizi birleştirdik, desteğinize talip olduk. Önceden başardık, yine başaracağız. Desteğinize ve güveninize talibiz” dedi.

SÖZ VERİYORUZ

1-Fabrikanın borçlarının ödenmesi önceliğimiz olacak. Mali disiplin sağlanacak ve borçların ödenebilir şekilde yapılandırılmasını sağlayacağız.
2-Fabrikanın bakımı ve revizyonu önemsenecek. Çağa uygun teknolojik gelişmeler takip edilip zamanla fabrikanın yenilenmesini sağlayacağız.
3-Çevreci bir fabrika olma yolunda ilerleyeceğiz. Baca filtreleri daha gelişmiş sistemlerle değiştirilip Suluovalarının zehir solumasının önüne geçeceğiz.
4-Atık su arıtma sisteminin kapasitesini arttırıp düzenli çalışmasını sağlayacağız.
5-Etil alkol üretiminin sürekliliği sağlanacak. Kolonya, dezenfektan gibi türevlerin üretilmesi için çalışma yapacağız.
6-Toz şekerin üretimiyle birlikte ham şeker(doğal), küp şeker, ambalajlı çay şekeri gibi çeşitler üreteceğiz.
7-Fabrikanın mal varlıklarını satışını durduracağız.(Taşınmazlar ve arsalar gibi)
8-Fabrikanın kullanılmayan arazilerine peyzaj çalışmaları yapıp lokanta, kafeterya ve şeker market(gıda, temizlik, şeker ürünleri gibi) açıp başta üyelerimiz olmak koşulu ile Suluova çiftçilerinin yararlanması için açacağız.
9-Sosyal projeler yapacağız. Geliri düşük üyelerimizin çocuklarına kırtasiye ve okul araç gereçleri konusunda yardımcı olacağız. Özellikle ihtiyacı olan köy okullarına bakım onarım desteği vereceğiz.
10-İhtiyacı olan üyelerimizin başarılı üniversite okuyan öğrencilerine burs desteği saylayacağız.
11-Spor kulüplerini gençlerin spor yapabilmeleri için destekleyeceğiz.
12-Sanatsal ve kültürel etkinlikleri desteleyeceğiz. (Sponsor olacağız.)
13-Pancar eken çiftçilerimizin girdilerini (mazot, gübre, ilaç, tohum ve ekipman anlamında) Kooperatif olarak üyelerimize piyasa fiyatlarının altında satış yapacağız.
15-Mevcut toprak analiz laboratuvarını geliştirip ücretsiz toprak tahlili hizmetini üyelerimize sunacağız.(Bu hizmet pancar üretimi hizmeti için önemli)
16-Kaliteli tohum temin edeceğiz. Sahada bölge müdürlüklerimizin teknik elemanları sürekli çiftçilerimize daha kaliteli üretim yapabilmesi için yardımcı olacaklar. (İş birliği yapacağız.)
17-Pancarın dekar başına polar ve tonajının arttırılması için gerekli tüm çalışmaları yapacağız.
18-Kısaca geçmişe takılmadan ilerisi için daha iyi neler yapabiliriz diye kafa yorup çalışacağız.
19-Üreticilerimizin pancar teslimini kuyruklarda zaman kaybetmeden kısa sürede pancar teslimatı yapabilmeleri için tesislerde gerekli düzenlemeleri yapacağız.

MUAMMER ÖCAL KİMDİR?

1945 yılında Tokat-Erbaa Çevresu (Ravak) köyünde doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra ailesinin yoğun tarım ve hayvancılık çalışmalarına katkı sağlamak için öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Çiftçi bir aileden gelen Muammer Öcal çocukluğundan beri toprakla, tarım ve hayvancılıkla iç içe yaşadı. Tarım ve çiftçiliğin içinde bulunduğu sorunları yaşayarak öğrendi. İyi tarım örnekleri oluşturmak için bölgesinde çiftçi önderi oldu. Tarım ve hayvancılıkta yeni teknolojileri kullanarak bölgede örnek biri olarak çiftçiliğe önemli katkılar sağladı. Ticaret ve sanayi ile uğraştı ancak önceliği hep tarım ve hayvancılık oldu. 1988-1996 yıllarında Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifinde yöneticilik ve başkanlık yaptı. Görev yaptığı süreçte PANET markası altında et kombinesi ve etil alkol fabrikasını kooperatif bünyesinde arkadaşlarıyla birlikte kurdu.