Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'na katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Congresium Ankara'da gerçekleştirilen ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de konuşmacı olarak katıldığı Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'na katılım sağladı. Birçok belediyenin sınırları içinde kırsal alanların önemli yer tuttuğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuşmasında; “Bugüne kadar yaklaşık 316 bin projeye, 12,2 milyar lira hibe desteği sağladık. Bu destekler sayesinde, kırsalda yaklaşık 20 milyar liralık yatırım yapıldı, doğrudan 230 bin yeni istihdam oluşturuldu. Bu yıl devreye aldığımız Dijital Tarım Pazarı ile kırsaldaki üreticilerimizi tüketicilerimizle bir araya getirmiş olduk” dedi.

‘DÜNYADA ÜRETİLEN GIDANIN HER YIL 3'TE 1'İ, KAYIP VEYA İSRAF OLUYOR’

Dünyada gıda paylaşımındaki adaletsizliğin son 50 yılda giderek büyüdüğünü söyleyen Pakdemirli konuşmasının devamında;

“Bakın, dünyada üretilen gıdanın her yıl 3'te 1'i, kayıp veya israf oluyor. Yani 1,3 milyar ton gıda ya kaybediliyor ya da israf ediliyor. Ülkemizin yıllık gıda cirosu 500 milyar liradır. Şu an ülkemizde önemli bir toplumsal farkındalık meydana getirip, yüzde 2'lik bir tasarruf sağlayabilirsek 10 milyar liramızı çöpe atmamış oluruz. Çünkü bu rakam, 360 bin ailenin yıllık asgari geçimi demektir. İşte bu noktada, israfla ve kayıplarla mücadele konusunda belediyelerin desteği bizim için son derece önemli. Belki de meclis toplantısında, gündemimize almamız gereken en önemli konu bu olmalıdır. Strateji Belgesi'nde tanımladığımız eylemlerden 6'sı doğrudan, 27'si ise dolaylı olmak üzere toplam 33'ü Türkiye Belediyeler Birliğinin iş birliğine dayanıyor” diye konuştu.