05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 13:25

Vali Masatlı'nın, 10 Kasım Mesajı

Amasya Valisi Mustafa MASATLI 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı yayımladı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 10-11-2020 11:22   Güncelleme : 10-11-2020 11:22
Vali Masatlı'nın, 10 Kasım Mesajı

ont-family:georgia,serif">Amasya Valisi Mustafa MASATLI 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı yayımladı.

Vali Masatlı mesajında;

"Her milletin tarihinde, o milletin kaderini belirleyen büyük devlet adamları ve liderler vardır. Asırlar boyunca yetiştirdiği devlet adamları ile dünya tarihine yön veren Milletimizin, son yüzyılda yetiştirdiği en büyük lider ise bağımsızlığımızın ve cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür.

ATATÜRK, Türk milletine, çağdaş uygarlık düzeyine erişmeyi, hatta bu düzeyi aşmayı hedef olarak göstermiştir. Bu sebeple, Milletimizin karakterine ve çağın gereklerine uygun yeni kurumlar oluşturmuş ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için ilk adımları atmıştır.

Hayatının son anına kadar ülkemizin ve milletimizin her alanda gelişmesi için çaba gösteren ATATÜRK, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve inkılâpları, dünya siyasetindeki barışçıl tutumu ve düşüncelerindeki evrensel boyut ile dünyanın en saygın devlet adamlarından birisi haline gelmiştir.

ATATÜRK’ün genç nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz, bugün kuruluş idealine uygun olarak dünyanın en güçlü devletleri arasına girme yolunda hızla ilerlemektedir. Bu düşüncelerle vefatının 82. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum." dedi

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert