05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 03:59

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Vefatının 82. Yılında Amasya'da Anıldı

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82. yıldönümünde çeşitli programlarla anıldı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 11-11-2020 10:56   Güncelleme : 11-11-2020 10:58
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Vefatının 82. Yılında Amasya'da Anıldı

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82. yıldönümünde çeşitli programlarla anıldı.Törenlere Vali Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Alb. Mehmet Atlı, Amasya Belediye Başkan V. Ahmet Aydın, il protokolü, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Anma etkinlikleri kapsamında ilk tören saat 09.05’de Yavuz Selim Meydanındaki Atatürk anıtında yapıldı. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından bayraklar yarıya inerken, Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile Yavuz Selim Meydanındaki tören sona erdi.

Anma etkinlikleri kapsamında ikinci tören ise Belediye Kültür Merkezinde düzenlendi. Törende Özel Kutlubey Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler ve Atatürk’ün sevdiği eserler seslendirilerek, hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi izlendi. Programının sonunda Özel Kutlubey Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine hazırladıkları anlamlı program için teşekkür eden Vali Mustafa Masatlı öğrenci ve öğretmenlere çiçek verdi.

Anma etkinlikleri çerçevesinde son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Atatürk’ün ilk kez gün yüzüne çıkan 40 fotoğrafından oluşan ’10 Kasım Anılarla Atatürk’ adlı fotoğraf sergisi Arkeoloji Müzesinde ziyarete açıldı.

Sergiyi gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Mustafa Masatlı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan serginin ülkemizin yalnızca 15 ilinde halkla buluştuğunu ifade ederek, Cumhuriyete giden yolda önemli bir yer tutan Amasya’da böyle anlamlı bir serginin açılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, serginin 20 Kasım 2020 tarihine kadar halkımızın ziyaretine açık olacağını söyledi.

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert