05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 23:36

Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

Amasya Valisi Mustafa Masatlı Amasya genelinde kış mevsiminde alınması gereken trafik tedbirlerinin karara bağlandığı toplantıya Başkanlık etti.

AMASYA
Giriş Tarihi : 19-11-2020 10:37   Güncelleme : 19-11-2020 10:37
Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

Amasya Valisi Mustafa Masatlı Amasya genelinde kış mevsiminde alınması gereken trafik tedbirlerinin karara bağlandığı toplantıya Başkanlık etti.

Toplantıda Amasya Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Karayolları Şube Şefliği başta olmak üzere çeşitli kamu kurumlarından yetkililer yer aldı.

Toplantının başında yaptığı konuşmada, kış mevsiminde trafikte yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek, can ve mal kaybını önlemek amacıyla toplantı yapıldığını belirten Vali Mustafa Masatlı şunları kaydetti: “Bilindiği gibi kış şartlarında trafik akışında zaman zaman olumsuzluklar yaşanmakta ve kazalar meydana gelmektedir. Alınacak tedbirler ve sürücülerin bilinçlendirilmesiyle yaşanan kazaları en aza indirmek mümkündür. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğümüzün koordinesinde alınması gereken tedbirleri gözden geçirerek, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak ve kazaları en aza indirmek için gerekli planlamaları yapacağız. Bu noktada tüm kurumlarımızın koordineli bir şekilde çalışarak, alınacak kararlara uyması önem taşımaktadır.”

Vali Masatlı’nın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda genel olarak kurumların görev ve sorumlulukları, tedbirlerin kapsamı, ilimizde trafik güvenliği açısından riskli yollar ve bölgeler yer aldı. Sunumdan sonra katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantıda çeşitli kararlar alındı.

Alınan kararlara göre şehiriçi ve şehirlerarası yollarda buzlanmanın önlenmesi ve karla mücadele için gerekli hazırlıklar yapılacak, trafik işaret ve levhaları gözden geçirilerek varsa eksiklikler giderilecek, sürücülerin bilinçlendirilmesi amacıyla yerel basın ve broşürlerle bilgilendirme yapılacak, şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçların kar lastiği kullanım zorunlulukları denetlenecek ve okul servisleri ile diğer servis araçlarının denetimleri sıklaştırılacaktır.

Vali Mustafa Masatlı toplantının sonunda ayrıca, bu yıl hizmete giren Amasya Çevre Yolunda tedbirlerin tekrar gözden geçirilmesini talimatlandırarak, sürücüler için risk oluşturabilecek tünel giriş çıkışları ile bağlantı yollarında gerekli planlamaların yapılmasını istedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert