Amasya 112 acil çağrı merkezi hattına günlük ortama yapılan bin çağrıdan sadece yüzünün gerçek vaka duğuna dikkat çeken Dr. Hüseyin Kaya, “ ‘Burada yangın var. Gel araba yarıştırım. Köyde şöyle du’ diye gerek , yan ihbarlarda unuyorlar. Bunları yaptıkları vakit gerçekten hastaya ulaşmamıza engel duklarının farkında değiller” dedi.

  Sağlık Bakanlığı’nın gerek yere am ans aranması ve am ansa trafikte y verilmesiyle ilgili uyguladığı ‘Yaşama Y Ver’ adlı projesi kapsamında Amasya Mehmet Varinli İlkokulu öğrencilerine yönelik bilgilendirme numu yaptıklarını, ayrıca am ansa binen öğrencilere cihazların anlatıldığına değinen Kaya, boyama kitapları hediye ettikleri öğrencilere ailelerine ulaştırmarı için el broşürleri de dağıttıklarını söyledi.

  Mesai arkadaşı Nermin Pat ile uştuğu öğrencilere acil durumlarda yapmarı gerektiğini öğretip ilkokul, ortaokul ve lise grubundan öğrencilerin de asılsız çağrılarıyla karşılaşıldığını belirten 112 personeli Adeviye İlknur Çelik, “112’yi gerek yere meşgul ediyorlar. Hani arayıp işte ‘am ansla arabamı yarıştırım mı?’ diyenler var. Asılsız ihbar verip. ’Şurada yangın var’ diye çağıranlar var. Onları engellemek için bu eğitimlere başladık” diye konuştu.

  Kendilerine ‘Sarı Melekler’ denildiğini söyleyen Çelik, yangın ve acil durumlara yönelik bilgilendirici animasyon film izlettirdikleri anaokulu öğrencilerinden ev adreslerini mutlaka bilmelerini istedi.
Mehmet Varinli İlkokulu Müdürü Selami Nabi Erdoğan da İl Am ans Servisi Başhekimi Kaya ve personeline verdikleri eğitimden dayı teşekkür etti.