DEVA Partisi Gümüşhacıköy ilçe başkanlığı birinci olağan kongresini gerçekleştirdi. Gümüşhacıköy İlçe Başkanı Av. Keziban Çintaş oldu.

İlçe Başkanı Çintaş kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Sayın Divan Kurulu Başkanım, Divan kurulu üyeleri, sayın deva partisi Amasya il başkanım, Merzifon ve Merkez ilçe başkanlarım, değerli Gümüşhacıköy siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, değerli il ve ilçelerde bulunan yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensuplarımız, değerli hazirun, hepiniz Gümüşhacıköy Deva Partisi 1. Olağan kongresine hoş geldiniz.

Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan' dan aldığım yetkiyle Amasya il ve ilçeleri adına kurucu üye olarak çıktığım bu yolda yaptığımız görüşmeler sonucunda Gümüşhacıköy ilçe başkanı olarak devam etmemin teşkilatımız için daha uygun olacağı kanaatına varmış bulunmaktayız.

Öncelikle kurucu üye olarak çıktığım bu yolda destekleri ile yanımda olan il başkanımız Ahmet Melih Şeker beye ve aynı zamanda meslek büyüğüm olan Mahmut Sami Sözen beyfendiye teşekkürlerimi sunuyorum. Ve en önemlisi "ben de varım, ben de elimi taşın altına koyuyorum, korkmuyorum" diyen il ve ilçelerde bulunan, bizi bu yolda yalnız bırakmayan, teşkilat içerisinde bulunmak isteyen yönetim kurulu üyelerimize ve teşkilat mensuplarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Ülkemizin geçtiği yönetim krizinin, ekonomik krizin, salgın ortamının hakim olduğu bu zorlu süreçte kurulan bir siyasi parti olarak Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan öncülüğünde partimiz 44 il kongresini gerçekleştirdi ve 81 ilde de teşkilatlanmıştır. Böyle zorlu bir süreçte kurulan ve henüz 9-10 aylık bir siyasi parti olarak görüyoruz ki deva damlaları gün geçtikçe büyüyor ve başarılı bir teşkilatlanma haritası çiziyor. Bunun bir göstergesi olarak bugün Gümüşhacıköy İlçemizin 1. Olağan kongremizi gerçekleştiriyoruz. Ve ben inanıyorum ki deva damlaları durmadan büyüyecek ve bu su hiç durmayacaktır.

Bizler bu yola Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan öncülüğünde ayrıştırmadan, ötekileştirmeden de siyaset yapılabileceğini ve güzel başarılara imza atılabileceğini göstermek ve ülkemize yaşatmak hedefi ile çıktık. Ben de huzurunuzda Deva Partisi Gümüşhacıköy İlçe Başkanı Olarak ayrıştırmadan, ötekileştirmeden kendinden olmayanı hain, kendi gibi düşünmeyeni terörist ilan etmeden siyaset yapmak için bu yola çıktım.

Şöyle ki; Deva partisi olarak bizim amacımız ayrıştırmadan, toplumun her kesimini kucaklayarak siyaset yapmak. Ayrıca biz siyaseti meslek, bir yerlere gelmek ya da toplumun sadece bir kesimine ya da bir kişiye hizmet etmek olarak görmüyoruz. Biz siyaseti kamu hizmeti yapmak için araç olarak görmekteyiz. Siyasetin, halkın gözündeki konumunun dışına çıkarılması içinde gayret göstereceğiz. Siyasetin günümüzdeki çirkin yozlaşmış dilini mümkün mertebe gayretimizle, tavırlarımızla değiştirme çabasındayız. İnanıyoruz ki hiçbir vatandaşımız sırf aynı düşüncelere sahip değil diye insan onuruna yakışmayacak söylemlerle ve ithamlarla karşılaşmayı hak etmiyor.

Başarıya erişme yolunda ehliyet, liyakat, adaleti önceleyerek bir tutum sergileyeceğimizi huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Türkiye sahipsiz değil, Gümüşhacıköy sahipsiz değil. Deva Partisi olarak emaneti teslim almak için tüm kadrolarımız, enerjimiz ve inancımız ile biz hazırız.

Tekrardan katılımlarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Partimizin 1. Olağan kongresi Gümüşhacıköy’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.