Suluova’da 2019 yılında kurularak faaliyetlerine başlayan Suluova Off Road(SULOFF) Kulüp üyeleri, kış şartlarında beslenmekte zorlanan Akdağ Seyfe Köyü Ovacık Bölgesindeki doğal ortamlarında yaşamlarını sürdüren Yılkı Atlarını ile diğer canlıları beslemek için doğaya saman ve ekmek bıraktı. 

Aralarında organize olan 12 Arazi aracı ve 25 kadar üyeden oluşan SULOFF Ekibi, Suluova Seyfe Köyünün üst tarafındaki yaklaşık 1.400 Metre yüksekliği olan Akdağ Ovacık bölgesine zorlu yolları aşıp yüksek kesimlere çıkarak yanlarında getirdikleri yiyecek malzemelerini yaban Yılkı Atlarının otladığı bölgelere yerleştirdi.  

Önceki haftalarda yaşanan Yılkı Atarlına yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getiren SULOFF Kulüp Başkanı Orhan Önder, “vicdansız ve insanlıktan nasibini almış kişilerin bu acımasızlığı asla kabul edilemez. Vicdanı olan öldürmez, yaşatır. Biz ve tüm canlılar ile birlikte doğa hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu dengeye zarar veren insanlığa ve tüm dünya ya zarar vermiş olur.”  Dedi. 

Tüm canlılara saygı duyduklarını ve besleyip korumaya çalıştıklarını ifade eden Orhan Önder, belirli sürelerde gezi düzenledikleri Akdağ bölgesindeki Yılkı Atları ve diğer yaban hayvanları için yem bırakmaya devam edeceklerini, ayrıca doğa ve hayvan düşmanı kişilerden de korunmalarını uyarı ve bilgilendirmelerle sağlamaya çalışacaklarını söyledi. 

Yılkı Atlarının yaşam alanlarına yem desteğinde bulunan SULOFF Üyeleri, daha sonra Akdağ bölgesindeki doğal güzelliklerde kısa süreli gezintiler yaptı. 

Kaynak: suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan