Amasya Valisi Mustafa MASATLI Amasya'da tarım, sanayi, turizm, hizmet sektörü, kırsal kalkınma ve çevre ile ilgili alanlarda hazırlanan projelerin değerlendirildiği Projeler Üst Kurulu Toplantısına başkanlık etti.


Toplantıda Amasya Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TKDK İl Koordinatörlüğü, KOSGEB, OKA İl Koordinatörlüğü, Merzifon OSB Müdürlüğü, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği ve AB Proje Ofisinden yetkililer yer aldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Mustafa MASATLI, 2020 yılının tüm dünyada olduğu gibi başta Covid-19 salgını olmak üzere çeşitli doğal felaketlerle geçtiğini ve buna rağmen ülkemizde sanayi, tarım ve bazı sektörlerde üretimin devam ettiğini belirterek 2021 yılının çok daha iyi bir olacağına inandığını ifade etti. Vali Masatlı konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “İlimizde tarım, sanayi, turizm, hizmet sektörü, kırsal kalkınma ve çevre gibi farklı hizmet alanlarında kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının hazırlamakta oldukları projeleri değerlendirmek için toplanmış bulunuyoruz. Çeşitli kurumlar ve Avrupa Birliği tarafından başlatılan destek programlarından Amasya’nın en üst seviyede faydalanması için ilgili kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışmaktadır. Bu noktada temel amacımız tarımda, sanayide, turizmde ve diğer alanlarda altyapımızı güçlendirmek ve bunlara paralel olarak Amasya ekonomisi ve istihdamına katkı sağlamaktır.”

Vali Mustafa MASATLI’nın konuşmasının ardından Amasya'da davam etmekte olan proje çalışmalarına ilişkin bir sunum yapıldı. Sunumda verilen bilgilere göre Amasya'da; Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Amasya Tarihine Sanal Yolculuk, Dijital Kent Amasya Projesi, Baklalı Dolma, Amasya Çöreği ve Toyga Çorbasına Coğrafi İşaret Alınması Projesi, İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı, Ufuk 2020 Yeşil Mutabakat Çağrı Süreci ve Doğu Karadeniz Projesi kapsamında çeşitli projelerin yazım ve hazırlık süreçleri devam ettiği ve  tüm ilçelerimizde proje eğitimi ile proje hazırlama çalışmalarının devam ettiği de ifade edildi.

Toplantıda daha sonra kurul üyeleri kendi görev alanları özelinde devam etmekte olan proje ve çalışmalara dair bilgiler aktardılar. Toplantıda ayrıca çeşitli başlıklarda devam eden proje çalışmaları ve farklı alanlarda yapılabilecek projelere ilişkin öneriler dile getirilerek, görüş alışverişinde bulunuldu.