Amasya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Türkiye'de bir ilk olarak kadın şoför çalıştırılmaya başlandı.


Türkiye'de kamu kurumlarında bir ilki gerçekleştiren Amasya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt; “Sayın Cumhur Başkanımızın kadın istihdamını önemsediğini, kadın istihdamının artırılmasına yönelik talimatların olduğunu hepimiz biliyoruz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk'unda bu konuda hassasiyeti var. Bizlerde Amasya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak bu talimatı yerine getirme sorumluğu ile hareket ettim ve Amasya’da bir bayan şoför arkadaşımız oldu. Kadın çalışmaları birimin şoförüdür. Hem kadınlarla yakın diyalog kurmada kendisinden yararlanacağız. Hem de Amasya halkına bir mesaj vermiş oluyoruz. Kadın istihdamının aldığı rolleri Bizim kadınımız kurtuluş savaşı mücadelesini vermiş oradan galip çıkmış kara Fatmalarıyla, nene hatunlarıyla önemli başarılar elde etmişlerdir. Böyle başarılı kadınlarımız için muhakkak bu işler onlar için hafif kalır. Yeter ki siz kadınlarımıza fırsat verin. Bu fırsat doğmuşken bizlerde arkadaşımıza bu fırsatı verdik. Böylece Amasya'mıza da kadın istihdamı konusunda bir mesaj vermiş olduk. İnşallah umuyoruz ki dileğimiz yerine ulaşmış olur” dedi.

Şoför Ebru Gök; “Mutluyum, geri dönüşler çok güzel oluyor. İşe girdiğimden beri tepkiler çok güzel. Bazı kişiler inanmıyor bile hani bu arabanın kaptanı gelsin diyorlar. Benim deyince inanmıyorlar ama çok mutluyum şuan kadınlara öncü olduğumdan dolayı. Kadınlara şunu söyleyeyim hiçbir şekilde bu erkek işi deyip bir işe girmemezlik yapmayın, kadın istedikten sonra her şeyi başarır” dedi.