Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), yılın ilk meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans şeklinde gerçekleştirildi.

Toplantıda gündemdeki konular ve ekonomide hayata geçirilen destekler ile tedbirler kapsamında gelinen noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, odamızın gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler aktardı.

Başkan Kırlangıç konuşmasında; "Değerli Meclis Üyeleri, 2021 yılının ilk meclis toplantısına hoş geldiniz. Yeni yılın, 2020 yılının kötü izlerini silecek bir yıl olmasını diliyorum. Her sene gerçekleştirdiğimiz eğitim yardımını, bu sene ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtarak yapacağımızı geçtiğimiz meclis toplantımızda sizlere söylemiştim. 55 adet tablet bu ayın başında odamıza ulaştı. Biz de tabletleri öğrencilere ulaştırılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettik. Öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullansınlar. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hamza Dağ'ın şehrimizde düzenlediği toplantıya iştirak ettim. Şehrimizde bulunan sivil toplum örgüt başkanları ve iş dünyası temsilcilerinin bulunduğu toplantıda şehrimizin ekonomik alanda yaşadığı sorunları, özellikle pandemi sürecinde iş dünyasının içerisinde bulunduğu zorlukları ilettim.

Değerli meclis üyeleri Sayın Genel Başkan Yardımcısına ilettiğim konular "Kullanılan kredilerin ödenememesi durumunda takibe düşme süresinin 180 güne uzatılması ve yeniden yapılandırma durumunda güncel faiz oranlarının kullanılmaması. Erteleme faiz oranlarına yeni bir düzenleme getirilmesi. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan çalışanların sabit ödeme miktarı ile değil, çalışanın niteliğine ve unvanına göre bu destekten faydalanması. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren kafe, restoran ve lokanta gibi işletmelerin HES kodu ile müşteri almalarına müsaade edilmesi ve bu sektörde çalışanlara aşılamada öncelik tanınması. Pandemi kısıtlamaları konusunda İl Hıfzısıhha kurullarına inisiyatif verilmeli. Çünkü her ilin pandemiden etkilenme oranları farklı.
Tarım alanında son yıllarda yaşanan afetler ve verim düşüklüğü nedeniyle, çiftçilerimiz ödemelerde sıkıntı yaşıyor.Tarım Kredi Kooperatiflerinin icra yoluna başvurması konuyu çözümsüzlüğe sürüklemektedir. Yaşanan bu sorunların çözümü için çiftçi borçlarının faizlerinin silinip, anaparaların taksitlendirilerek ödenmesi yerinde olacaktır.

Ayrıca, İş dünyası temsilcilerinin de sorunlarını bizzat iletme fırsatı bulduğu toplantının verimli geçtiğini düşünüyorum.

2021 yılının milletimize sağlık ve mutluluk, sizlere hayırlı işler bol kazançlar getirmesini diliyorum" dedi.