Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapımı tamamlanan 3. Seviye 28 adet yoğun bakım ünitesinin hizmete açılışı için gerçekleşen törene Vali Mustafa Masatlı,  Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, Başhekim Doç. Dr. Seyhan Yılmaz, kamu kurumlarının il müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez konuya ilişkin düşüncelerini dile getirerek, açılışı yapılan yoğun bakım ünitelerinin Amasya’ya hayırlı olmasını dilediler.

İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz; "İlimizde yakın tarihlere kadar Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 26 ve Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanemizde 17 erişkin Yoğun Bakım yatağımız bulunmaktaydı. İlimizde bulunan bu 43 erişkin yoğun bakım yatağı ihtiyacımızı karşılamaktan oldukça uzak olarak Türkiye ortalamasının yarısı seviyesindeydi. Hastalarımız sürekli olarak il dışına sevk olmakta ve aileleriyle birlikte mağdur olmaktalardı.

Bu gerekliliği göreve geldiğimizde ortaya koyarak Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanemizde bugüne kadar ek olarak Hastanemiz içerisinde imkan görülen her alanı tek tek değerlendirerek 23 yoğun bakım yatağı daha kazandırmıştık. Hali hazırda bugün ne mutlu ki inşaat sürecinde 1.000.000 TL ayrıca tıbbi cihaz ve mefruşat olarak ta 1.800.000 TL’yi aşkın olmak üzere toplamda 3.000.000 TL’ye yakın bir yatırımla oluşturduğumuz son teknoloji 28 yatak kapasiteli 3. Seviye Yoğun Bakımımızı da halkımızın hizmetine açıyoruz. Nihai olarak hastanemizde 77 toplam kapasiteye ulaşarak 3 katına çıkarmış olacağımız yoğun bakım yataklarımızla birlikte gerek Pandemi sürecinde gerekse sonrasında uzun bir dönem ihtiyacımız çözülmüş olacak.

Ayrıca kapasite artırımları ile birlikte geçtiğimiz yıl içerisinde 67 adet Ventilatör ve 87 adet Monitör ve 14 adet Yüksek Akışlı Nazal Oksijen Cihazı hastanelerimize kazandırılmıştır.

Hemşerilerimize hizmet etmenin gururu içerisinde olduğumuz bugün; hedeflerimizi gerçekleştirmemizde bize her türlü desteği veren başta Valimiz Sayın Mustafa Masatlı’ya, Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Levent Karahocagil ve Sayın Hasan Çilez’e, Sağlık Bakanlığımız yetkililerine şahsım, Kurumum ve Amasyalı Hemşerilerimiz adına teşekkür eder, ilimiz için hayırlı olmasını dilerim." Şeklinde konuştu.